Castellano

El Ple de l'Ajuntament de Vilafamés dona llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques

El Ple de l'Ajuntament de Vilafamés dona llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques
  MÉS FOTOS
  El Ple de l'Ajuntament de Vilafamés dona llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques - (foto 2)

  L'Ajuntament de Vilafamés dona llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques. El Ple municipal ha aprovat la disponibilitat dels terrenys necessaris per a poder portar a terme l'obra, després d'haver arribat a un acord amb el propietari. Aquest era un tràmit necessari per a posar en marxa els treballs d'aquesta obra que realitzarà la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

  Amb l'execució de la rotonda s'aconseguirà un segon accés al polígon industrial, fet que "suposarà descongestionar el trànsit que arriba a la població i guanyar més en seguretat", segons explica el regidor d'Urbanisme, Sergi Trilles. Aquest ha sigut el darrer tràmit per a permetre la posada en marxa de les obres, que s'iniciaran durant el mes de febrer. Aquest projecte era una reivindicació de l'alcalde, Abel Ibáñez, des que va entrar en el govern i que en breu serà una realitat.

  Així ho van transmetre el subdirector de l'àrea de Mobilitat de la Conselleria  d'Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, Josep Llin, i el cap del Servei Territorial d' Obres Publiques de Castelló, Vicente Collado en la reunió que van tindre el mes de desembre a Vilafamés amb l'alcalde,Abel Ibáñez, on es va presentar el projecte i en la qual també van estar presents el tècnic de Conselleria Toni Hernández i la arquitecta municipal, Ester Franch. L'obra es va forjar a l'estiu de 2017 en una reunió que van mantindre l'alcalde i el regidor d'Urbanisme de Vilafamés amb la Consellera d'Infraestructures, María José Salvador, qui els va traslladar el seu compromís per a realitzar l'obra.

  La nova rotonda d'accés al polígon industrial connectarà la CV-15 amb la zona empresarial i estarà ubicada en el punt on actualment esta ubicat el desviament cap a Vilafamés. El nou vial té com a objectiu facilitar l'arribada dels vehicles pesats al àrea industrial, des d'una via principal, com és la CV-15 i és una de les obres més urgents a realitzar, "degut al gran volum de trànsit pesat que absorbeix tots els dies la carretera d'accés a Vilafamés". Trilles recorda que l'execució d'un nou accés és una vella reivindicació tant del sector industrial com del agrícola, ja que en eixa zona es troba el molí d'oli, i els tractors quan porten les olives tenen dificultats per a girar, ja que han d'anar a la Pobla o incórrer en infracció i anar en direcció prohibida".

  El projecte aprofitarà un antic vial, que en l'actualitat està inutilitzat, per a unir-lo amb la rotonda i millorar la connexió entre el polígon industrial des de la carretera de la Pobla Tornesa. Trilles assenyala que la millora dels accessos al àrea empresarial ha sigut sempre una de les principals preocupacions de l'equip de Govern, "ja que redundaran en el benefici dels veïns i visitants de la localitat al descongestionar el volum de trànsit que arriba a la carretera d'entrada de Vilafamés".

  Pujar