Castellano

L'Ajuntament inicia les obres de la plaça de la Font

L'Ajuntament inicia les obres de la plaça de la Font
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament inicia les obres de la plaça de la Font - (foto 2)

  L'Ajuntament de Vilafamés ha iniciat les obres de remodelació de la plaça de la Font i el tram de l'Avinguda Juan Barceló que dona accés a la mateixa. Una actuació que té com a objectiu "dotar a aquest espai d'un disseny urbanístic que estiga d'acord amb el seu entorn", segons explica el regidor d'Urbanisme, Sergi Trilles. I és que la zona on s'estan realitzant les obres és el centre del nucli urbà de la localitat i és l'espai a través del qual s'accedeix al conjunt històric de la població, que va ser declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) l'any 2005.

  Els treballs tenen un pressupost de 150.000 euros i consistiran en la substitució de l'actual paviment per un empedrat amb colors similars als existents als carrers La Font i Paseo, segons consta en el projecte que han desenvolupat els tècnics municipals i que s'ha adjudicat a l'empresa Latra 200 a través d'un concurs obert.

  El nou disseny de la plaça ha tingut en compte les necessitats de funcionalitat d'aquest espai, centre de diverses activitats durant l'any com la festa de Sant Antoni, els actes taurins de les festes de Sant Miquel o la col·locació d'envelats per a les Jornades Gastròmiques i la Fira de Nadal. El projecte contempla la la creació d'un espai de pavimentació sense voreres en el qual no s'instal·larà equipament que s'haja de muntar o desmuntar.

  Al mateix temps, les obres suposaran la conservació, restauració i manteniment de la Font, inclosa en el Catàleg de Béns i Espais Protegits del terme de Vilafamés, i l'estudi del passadís subterrani adjacent que porta al brollador. L'execució dels treballs està sent revisada pels tècnics municipals, "ja que es tracta d'una zona on s'ha de tindre cura", explica el regidor Sergi Trilles.

  Pujar