elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival Internacional de Cinema de Vilafamés més igualitari arranca el dilluns amb les primeres projeccions públiques

El Festival Internacional de Cinema de Vilafamés més igualitari arranca el dilluns amb les primeres projeccions públiques
  • La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la Plaça la Font de Vilafamés

MÉS FOTOS
El Festival Internacional de Cinema de Vilafamés més igualitari arranca el dilluns amb les primeres projeccions públiques - (foto 2)

El Festival Internacional de Cinema de Vilafamés comença la seua tercera edició dilluns que ve amb els primers set curtmetratges que es projectaran públicament. Al llarg de la setmana seran 33 els curts que s'exhibiran, els quals formen part de la Secció Oficial del FIV. Es tracta de l'edició del festival de cinema més igualitària de totes: un 40% dels treballs seleccionats estan dirigits per dones.

Així doncs, el concurs fílmic s'ha consolidat en el panorama internacional. Any rere any es bat el propi rècord de films rebuts: enguany han sigut 1170 per a una selecció de 33. De dilluns a divendres es projectaran en la Plaça la Font de Vilafamés, a partir de les 22h, les candidates a emportar-se la glòria en les diferents categories que es premien. Un total de 430 minuts de projeccions. La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la mateixa Plaça la Font, espai cèntric clau en les festivitats del municipi.

Actors i actrius de talla nacional com Enric Auquer, Ana Fernández, Luis Bermejo, Míriam Díaz-Aroca, Jesús Olmedo, Fele Martínez, Willy Toledo o Salva Reina apareixen decisivament en la trama d'alguns curtmetratges que es podran veure durant la setmana vinent a Vilafamés. Tal com en anys anteriors, alguns artistes visitaran Vilafamés durant el pròxim cap de setmana.

La popular actriu i presentadora de televisió Míriam Díaz-Aroca rebrà el premi Magnanimvs com a reconeixement a la seua extraordinària trajectòria fílmica i artística, recollint el testimoni de Luisa Gavasa i Rosario Pardo, en 2023 i 2022 respectivament. Així, moltes empreses i entitats locals s'han involucrat potenciant els premis dedicats. El programa turístic 'Vilafamés, la mirada interior', la Caixa Rural Vilafamés, les ceràmiques Colorobbia i New Tiles, el MACVAC, la regidoria d'Igualtat de Vilafamés o el propi Magnanimvs patrocinen les distincions que s'atorgaran el dissabte 29.

Entre els curtmetratges seleccionats es troben 3 pel·lícules internacionals i 4 provincials, que lluitaran pel premi a Millor Curtmetratge Provincial. En el capítol de premis també s'entregaran Millor Curtmetratge, Millor Actriu i Millor Actor, així com el premi del Públic que emetrà el seu veredicte al llarg de tota la setmana a Vilafamés. Com a novetat, enguany s'entregarà el Premi Contra la Violència Masclista, creat per mediació de la regidoria d'Igualtat del municipi..

Pujar