Castellano

El PP exigeix el trasllat immediat del centre de salut provisional “perquè el PSOE ha tornat a enganyar els veïns de Vilafamés”

El PP exigeix el trasllat immediat del centre de salut provisional “perquè el PSOE ha tornat a enganyar els veïns de Vilafamés”
  • “Vilafamés porta huit anys esperant un nou centre de salut que el PSOE anuncia però no executa. Ens sentim estafats i li demanem a l'alcalde menys propaganda i més fets”, assenyala la portaveu del PP Marisa Torlá

Vilafamés continua esperant hui, passats cinc mesos de l'últim anunci de l'alcalde, que el socialista complisca la seua promesa sobre el centre de salut. L'anunci d'Abel Ibáñez de 2021 que comprometia el trasllat immediat del centre de salut a la plaça Ferrer Forns “passats cinc mesos no s'ha fet un sol pas en compliment de l'anunciat”.

El centre de salut de Vilafamés és una demanda històrica de la localitat. “Portem huit anys esperant que s'execute aquesta obra”, ha assenyalat la portaveu del PP, Marisa Torlá. “I no permetrem més estafes”. Per això, hui el PP presenta al ple una iniciativa en defensa dels veïns que exigeixen el trasllat anunciat per l'alcalde l'any passat i que comencen les obres del nou centre de salut “que l'alcalde promet però no executa”.

Ho farà de la mà de Triem-Compromís, que signatura al costat del PP una iniciativa conjunta al ple, i amb el desig de “que l'alcalde execute d'una vegada el promés i embena menys fum”. Perquè Vilafamés “segueix sense rebre la cobertura sanitària que mereix en un clar exercici de marginació sanitària promogut pel PSOE”.

En aquest sentit, el primer pas és el trasllat del centre de salut en un termini màxim de 30 dies als mòduls prefabricats que s'han d'instal·lar en la plaça Ferrer Forns. “S'ha de garantir l'accessibilitat, la ventilació, banys adaptats i l'espai suficient per a recuperar el servei de pediatria i garantir l'atenció als usuaris durant tota la jornada laboral”. Així mateix, aquest espai temporal ha de comptar amb una nova zona d'aparcament d'urgència per a l'ambulància, el metge i l'ATS.

“És una petició de justícia, perquè el passat 13 d'abril l'equip de govern anunciava la finalització del projecte de construcció del nou centre i no tenim terminis de licitació ni d'adjudicació”. “I la realitat és que des de fa 6 anys els veïns estan atesos en un local de dimensions absolutament insuficients que incompleixen tots els protocols de confort i intimitat i els metges passen consulta en un espai que no s'ajusta a les seues necessitats”.

Des del PP, assenyala Torlá, “continuarem defensant els interessos de Vilafamés. En 2019 presentem una proposta per a exigir un espai en condicions i 3 anys després l'alcalde segueix sense moure fitxa. I a tot això se suma la pèrdua de l'especialista en pediatria”. La portaveu del PP a Vilafamés exigeix “més fets i menys propaganda” perquè Vilafamés “no mereix el maltractament d'un partit que els priva de la sanitat que paguen i mereixen”.

Pujar