Castellano

La Diputació de Castelló conclourà aquest mes l'adequació de la Casa Abadia de Vilafamés

La Diputació de Castelló conclourà aquest mes l'adequació de la Casa Abadia de Vilafamés
  • El president i la diputada en funcions visiten les obres que permetran ampliar el Macvac i millorar l'accessibilitat

El president de la Diputació de Castelló en funcions, José Martí, i la diputada de Cultura en funcions, Ruth Sanz, han visitat les obres de reforma de la Casa Abadia de Vilafamés, unes obres que compten amb una inversió de 232.000 euros i que es preveu estiguen concloses aquest mes. Cal assenyalar que la reforma permetrà l'ampliació del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (Macvac), a més de fer-ho accessible.

Un dels objectius de l'àrea de Cultura era poder fer aquestes obres per a poder oferir una activitat complementària del museu. Així mateix, les obres de la Casa Abadia del municipi de Vilafamés permetran adequar, restaurar i habilitar aquest edifici del segle XV i, en finalitzar l'obra, se cedirà perquè el Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Macvac) puga ampliar les seues instal·lacions.

Previ a aquest projecte, l'immoble es trobava en desús i en un estat de conservació deficient. Amb aquest pla es pretén consolidar estructuralment els murs perimetrals de l'edifici; adequar els espais interiors; rehabilitar els elements protegits o de rellevància com l'escut heràldic i dotar de les instal·lacions necessàries per al seu ús. A més, aquest projecte busca solucionar l'accessibilitat de l'immoble i dotar al Macvac d'un espai accessible a través del pati interior.

Pujar