Castellano

La Diputació de Castelló avança en les obres de la Casa Abadia de Vilafamés que permetran ampliar el Macvac

La Diputació de Castelló avança en les obres de la Casa Abadia de Vilafamés que permetran ampliar el Macvac
  • La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca que la reforma integral de l’edifici compta amb una inversió de 232.000 euros, i es preveu que estiga acabada en març

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló avança en les obres de la Casa Abadia de Vilafamés que permetran ampliar el Macvac - (foto 2)

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat les obres de reforma de la Casa Abadia de Vilafamés, unes obres que, tal com ha destacat la diputada, compten amb una inversió de 232.000 euros i permetran l'ampliació del Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (Macvac), a més de fer-lo accessible. La diputada ha estat acompanyada per l’alcalde de la localitat i president del Macvac, Abel Ibáñez.

“Es tracten d’unes obres que ha escomés la Diputació de Castelló per tal de poder ampliar el Macvac. Era un dels objectius de l’àrea de Cultura poder fer aquestes obres de les quals hem comprovat que els avanços són molt importants i que en tres mesos podrem veure la realitat d’aquest espai, i poder oferir una activitat complementària del museu”, ha assenyalat Sanz.

Les obres de la Casa Abadia del municipi de Vilafamés permetran adequar, restaurar i habilitar aquest edifici del segle XV i, en finalitzar l'obra, es cedirà perquè el Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Macvac) puga ampliar les seues instal·lacions.

Previ a aquest projecte, l'immoble es trobava en desús i en un estat de conservació deficient. Amb aquest pla es pretén consolidar estructuralment els murs perimetrals de l'edifici; adequar els espais interiors; rehabilitar els elements protegits o de rellevància com l'escut heràldic i dotar de les instal·lacions necessàries per al seu ús. A més a més, aquest projecte busca solucionar l'accessibilitat de l'immoble i dotar al Macvac d'un espai accessible a través del pati interior.

Pujar