Castellano

El PP demana responsabilitats a l'alcalde de Vilafamés per a traslladar el centre de salut provisional després de 8 mesos d'incompliments

El PP demana responsabilitats a l'alcalde de Vilafamés per a traslladar el centre de salut provisional després de 8 mesos d'incompliments
  • En 2021, l'alcalde socialista va anunciar el trasllat immediat de les dependències. El 28 d'abril el PP, d'acord amb la resta de l'oposició, va exigir el centre provisional que hui segueix sense arribar

  • “Vilafamés no mereix més enganys”, afirma la portaveu del PP en la localitat, Marisa Torlà

Els veïns de Vilafamés s'han hagut d'acostumar, a la força, a les precàries instal·lacions que durant els últims set anys fan les vegades de centre de salut. Unes dependències que anaven a ser temporals i que el PSOE ha convertit en definitives “en una mostra d'incapacitat i estafa a tota la ciutadania”.

La portaveu del PP a Vilafamés, Marisa Torlà, ha reclamat de l'alcalde del PSOE “la responsabilitat per a treballar pel poble, no contra el poble”. En 2021, el socialista va anunciar l'immediat trasllat del centre de salut a unes dependències prefabricades en la plaça Ferrer Forns que garantiren una atenció adaptada a les necessitats dels pacients i els professionals sanitaris. El mes d'abril, el PP, al costat de la resta de l'oposició, va aconseguir un acord per a exigir el compliment de l'anunciat en un termini màxim de 30 dies.

“Però la realitat és que hui, passats més de huit mesos des del primer anunci, els mòduls prefabricats segueixen sense arribar i els pacients són assistits en un espai absolutament insuficient i precari. I els nostres veïns i els nostres sanitaris mereixen un espai adequat per a ser atesos en condicions sanitàries òptimes en lloc de tercermundistes”, ha declarat Torlà.

“Urgeix garantir la intimitat, l'accessibilitat, la ventilació, banys adaptats i l'espai suficient per a prestar consulta”. Així mateix, aquest espai temporal ha de comptar amb una nova zona d'aparcament d'urgència per a l'ambulància, metge i ATS. “I d'igual manera hem de recuperar el servei de pediatria que el PSOE va desmantellar en plena pandèmia i l'equip de govern ha sigut incapaç de recuperar com sí ha ocorregut en altres municipis. Som un poble amb un gran nombre de xiquets xicotets les famílies dels quals es veuen obligades a desplaçar-se per les retallades del PSOE”.

Per tot això, assenyala la regidora, “des del PP defensarem els interessos dels veïns de Vilafamés i els d'una sanitat pública i de qualitat. Treballarem per aconseguir el centre de salut que mereix el nostre poble des del convenciment que hi ha alternatives a polítiques que ens resten i castiguen”, ha conclòs Torlà.

Pujar