Castellano

Compromís i PSPV de Vilafamés presenten l’‘Acord de Quatre Cantons’

Compromís i PSPV de Vilafamés presenten l’‘Acord de Quatre Cantons’
  • El PSPV-PSOE i Compromís de Vilafamés han presentat el pacte al que van arribar el passat 17 de juny i no van poder fer efectiu al ple d’investidura

Les regidores i regidors de Compromís i PSPV de Vilafamés han fet públic el document de l’acord al que van arribar el passat 17 de juny, previ al Ple d’investidura però que no va poder executar-se per una errada a les votacions que va ocasionar que el PP ocupara el govern.

El passat dia 4 es va debatre i votar la moció de censura i es va realitzar el canvi d’alcaldia, prenent la presidència la candidata de Compromís i durant la setmana passada es van decretar les delegacions d’àrees acordades.

Durant aquesta setmana passada es van centrar tots els recursos en anar solventant i gestionant els danys provocats per la DANA del dia 2 i posant el consistori al dia. I ara, tal i com es va prometre, una vegada dins del govern es fa públic el document del pacte, que s’ha batejat com ‘Acord de Quatre Cantons’ en honor a l’edifici singular recuperat durant els mandats 2015-19 i 19-23.

L’acord fa èmfasi en el treball cooperatiu dels cinc regidors i que es treballarà amb una visió de poble i mai mirant pels partits, amb uns principis d’honestedat, confiança mútua i integritat. Es fa el repartiment d’àrees de manera equitativa entre els dos partits i es signa un acord programàtic on es prima que serà un govern inclusiu, respectuós amb la diversitat i la igualtat. Ficant prioritat en una transició ecològica i energètica sostenible, una consolidació dels serveis públics i una proposta cultural, social i turística participativa. I fomentant un model productiu amb vincles a la vida social de Vilafamés.

L’educació també pren protagonisme al pacte, posant l’ull a totes les edats: des de la ludoteca a l’escola d’adults, passant per l’escola i, com no, l’escola de música i la biblioteca. I, sobretot, es posa negre sobre blanc que serà un govern de proximitat, on el contacte amb la ciutadania serà directe i transversal.

Altre dels punts importants és el repartiment de l’alcaldia, essent el primer torn d’any i mig per a Ana Andrada, la candidata de Compromís que ja ha pres el càrrec d’alcadessa, i la resta del mandat per a Abel Ibáñez, candidat del PSPV, que actualment ostenta la 1ª tinença d’alcaldia.

En aquesta primera setmana de govern, el govern de Quatre Cantons ha dut a terme les reparacions immediates dels danys de la DANA, així com la redacció d’un informe dels danys més grans per a remetre-ho al Consorci de Bombers, així com a la Diputació per a demanar una línia d’ajudes per a fer front a les despeses que puguen ocasionar la contractació de serveis de reparació. S’han fet les reparacions necessàries a l’escola i la ludoteca per a l’inici del curs escolar i s’ha posat en marxa l’escola matinera i vespertina. S’ha iniciat una reorganització del personal de l’ajuntament i s’han començat una sèrie de reunions amb associacions. Així com la preparació del XXVé aniversari de la Marxa BTT Cudol Roig d’aquest cap de setmana, les festes de Sant Miquel de Veremes i la cursa 3CIMS.

 

Pujar