Castellano

Compromís i PSOE tiren al PP amb una moció de censura a Vilafamés

Compromís i PSOE tiren al PP amb una moció de censura a Vilafamés
  • Un error dels socialistes a l'hora de votar a l'alcalde va ajudar a pujar al PP al poder

Compromís i PSOE han aconseguit tirar al Partit Popular de l'alcaldia del municipi castellonenc de Vilafamés.

Ho han fet amb una moció de censura, la primera de la legislatura en la Comunitat Valenciana, encara que podrien succeir més, ja que el PP ha llançat el guant en l'últim ple de Vinaròs als independents del PVI i a Vox per a unir-se i acabar amb el govern socialista.

En el cas de Vilafamés, la moció de censura contra la popular Marisa Torlà era la crònica d'una mort anunciada, ja que els populars van arribar al poder després d'un sorprenent error dels socialistes durant el ple d'investidura.

I és que coalició d'esquerres va arribar a un acord en el qual es votaria com a alcaldessa a la candidata de Compromís, Ana Andrada, perquè governara durant els dos primers anys i en el temps restant governaria el candidat socialista, Abel Ibáñez. No obstant això, a l'hora del recompte la sorpresa va ser que la candidata més votada va ser la del PP, a causa d'un error per part dels edils socialistes, que van dividir el vot. Així, com a marca la llei, la força més votada es va fer amb l'alcaldia per majoria simple.

Ara, amb la victòria aquest dilluns de l'esquerra en la moció de censura, Ana Andrada (Compromís) s'ha convertit davant la nova alcaldessa, agafant la vara de comandament de les mans de Marisa Torlà, que ha governat poc més de dos mesos.

Per part seua, des del Partit Popular han recordat que el partit “va ser la força més votada el passat 28 de maig a Vilafamés. Els veïns i veïnes de Vilafamés van apostar pel canvi i ens van donar la seua confiança de manera majoritària, per la qual cosa la llista liderada per Marisa Torlà va obtindre un total de 524 vots i quatre regidors. Per això, el PP va tindre l'honor i la responsabilitat de governar a Vilafamés. I amb la mateixa responsabilitat continuarà treballant des de l'oposició”.

“El gran derrotat després de la jornada de hui és el poble i els veïns i veïnes de Vilafamés. El PSOE ha sigut còmplice d'aquesta derrota en haver-li entregat l'alcaldia de Vilafamés a Compromís, el partit menys votat”, ha explicat en un comunicat el secretari general provincial, Salvador Aguilella.

Així mateix, la fins ara alcaldessa ha censurat que aquesta moció “bloqueja la gestió municipal que des del passat 17 de juny, fins hui, ha administrat el Partit Popular”.

“Aquests 79 dies en què he sigut alcaldessa de Vilafamés han sigut un regal que agraïsc infinitament als meus veïns i veïnes, especialment a les 524 persones que des del primer moment van confiar en mi i en el meu equip”, ha indicat.

 

Pujar