elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mag Yunke dirigeix a Vila-real el festival 'Màgia x ací' amb dues gales a benefici de Càritas i XiCaEs

El Mag Yunke dirigeix a Vila-real el festival 'Màgia x ací' amb dues gales a benefici de Càritas i XiCaEs
  • La 14a edició del festival se celebra del 2 al 5 de març amb la participació d'onze artistes i dos espectacles centrals a l'Auditori Municipal

MÉS FOTOS
El Mag Yunke dirigeix a Vila-real el festival 'Màgia x ací' amb dues gales a benefici de Càritas i XiCaEs - (foto 2)

Vila-real consolida el seu festival Màgia x ací en una catorzena edició que, de nou sota la direcció del reconegut mag Yunke, reforça la vocació solidària. Així, el certamen, que tindrà lloc del 2 al 5 de març, recupera les activitats de màgia solidària per a majors i persones amb diversitat funcional, i a més destinarà els donatius de les entrades a les dues gal·les centrals de l'Auditori Municipal a col·laborar amb les entitats Càritas Interparroquial i XiCaEs. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha participat hui en la presentació d'aquesta 14a edició del Màgia x ací al costat de la regidora de Cultura, Rosario Royo, el director del festival, Salvador Vicent, més conegut com el mag Yunke, el president de Càritas Interparroquial, Enrique Cortés, i el secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, impulsora de l'entitat XiCaEs, Josep Ramos.

L'alcalde ha destacat que aquest festival “és sens dubte una bona iniciativa que hem anat millorant amb els anys per a generar noves oportunitats i que ens ajuda a reforçar la nostra marca de ciutat de festivals i a consolidar-nos com una ciutat que estima i fomenta la cultura”. Benlloch ha agraït la implicació del mag Yunke i ha considerat “un gran privilegi que el millor mag del món estiga donant suport a aquest projecte, que sens dubte representa el talent que tenim en la nostra terra”. Benlloch ha animat al públic a assistir tant a la gala internacional del dissabte, la recaptació de la qual es destinarà a Càritas, com a la gala familiar del diumenge, que servirà per a col·laborar amb XiCaEs. “Són dues entitats fonamentals de la nostra aliança social, que ens ajuden a cuidar-nos entre nosaltres, i volem donar-los visibilitat i que la ciutadania conega la gran labor que realitzen”, ha remarcat l'alcalde.

A més, Benlloch ha celebrat que, després de la pandèmia, en aquesta edició del festival es recupera la màgia solidària en el CEAM l’Olivera i en la residència Verge de Gràcia per als més majors, així com en la residència de discapacitats psíquics. Aquesta activitat tindrà lloc aquest dijous, 2 de març, i comptarà amb la participació del Mago Pinchito, el Mago Miraver i Vicent Villagrasa.

Les dues gales tindran lloc el cap de setmana a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. El dissabte 4 de març, a les 22.30 hores, la gala internacional amb l'actuació de Murphy, Alyson i Herbert, Javi Rufo, Javier Botía i Ramó&Alegria. El preu de l'entrada/donatiu és de 10 euros, a benefici de Càritas Interparroquial de Vila-real. La gala del diumenge a les 12.00 hores està dedicada al públic familiar, amb els mags Calamidad y Desastre, Francis Zafrilla i Estefanía Galera. L'entrada té un preu de 5 euros, que es destinaran a l'associació XiCaEs que ajuda als xiquets i xiquetes amb diversitat funcional.

El mag Yunke ha mostrat la seua satisfacció per poder acostar al públic de Vila-real a la màgia i ha agraït l'aposta de l'Ajuntament de Vila-real per un festival ja consolidat que demostra que “la màgia i la il·lusió no tenen edat”.

Per part seua, tant Enrique Cortés com Josep Ramos han agraït a l'Ajuntament de Vila-real el vessant solidari del Màgia x ací i han animat a la ciutadania a acudir a les gales del cap de setmana per a col·laborar amb una bona causa.

Finalment, Rosario Royo ha agraït al mag Yunke per “continuar confiant i apostant per fer realitat aquest festival” i ha recordat que les entrades poden adquirir-se a l'Auditori, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i els dimarts i dijous també en horari de vesprada de 15.00 a 17.00 hores.

Pujar