elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real tanca el pressupost amb l'informe favorable de la Intervenció

    El pressupost municipal de 2023, que ascendeix a 53,3 milions d'euros, està ja tancat i llest per a la seua aprovació plenària una vegada que l'equip de govern ha pogut finalment quadrar el pagament de les últimes sentències i resolucions urbanístiques heretades de l'etapa del PP, que sumen prop de 800.000 euros. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha confirmat que el document pressupostari compta amb l'informe favorable de la Intervenció municipal i per tant podrà aprovar-se en Ple en els pròxims dies, “després de totes les dificultats que hem tingut aquests mesos a causa, principalment, de les últimes resolucions urbanístiques heretades de l'etapa del PP que ens van desquadrar els comptes que ja teníem tancats a mitjan desembre”.

    Benlloch ha remarcat la dificultat per a encaixar aquests pagaments, que van ser notificats a l'Ajuntament quan el pressupost de 2023 estava quasi llest per a la seua aprovació, i que “ens han alterat per complet el calendari que teníem previst”. Així, al desembre, l'equip de govern va conéixer la sentència pels terrenys on el PP va construir el Centre de Tecnificació Esportiva en 2010, que obliga el consistori a pagar un altre mig milió d'euros pel solar de 5.556 metres, pel qual ja es van abonar 856.000 euros al seu propietari. A més, posteriorment, altres dues sentències –una per terrenys de la ronda Sud-oest i una altra per una reserva d'aprofitament- comporten el pagament de 289.222 euros, “també per empastres heretats del govern del PP”, subratlla Benlloch. Davant la necessitat de quadrar aquestes noves maçades econòmiques, l'equip de govern ha optat finalment per “esperar a la liquidació dels romanents de 2022 i incloure aquests pagaments”. Una vegada incorporats els romanents i aprovat en l'últim ple del 28 de febrer l'expedient de crèdits per al pagament de les dues últimes sentències urbanístiques, el nou pressupost ha pogut seguir el seu camí, amb la remissió al departament d'Intervenció, que ha emés l'informe favorable.

    Així les coses, la previsió és que aquest mateix dimarts puguen celebrar-se les comissions informatives perquè els grups polítics aborden el pressupost i la plantilla pressupostària de 2023. El pas següent serà la convocatòria d'un Ple aquest divendres, perquè l'aprovació del pressupost puga publicar-se en el Butlletí Oficial de la Província aquest dissabte, iniciant-se així el termini de 15 dies d'al·legacions.

    “Volem guanyar tot el temps possible perquè els comptes entren en vigor com més prompte millor perquè, a pesar que l'herència urbanística del PP continua sent un llast que ens frena en moltes ocasions, nosaltres treballem cada dia perquè la ciutat no pare i per a continuar generant oportunitats en aquesta nova Vila-real del segle XXI que estem construint entre tots i totes i en la qual encara ens queda molt per avançar”, conclou l'alcalde.

    Pujar