elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real tanca en positiu la seua Setmana Santa d'interés turístic autonòmic que consolida la innovació sense perdre l'essència

    La Setmana Santa de Vila-real ha recuperat el pols després de dos anys de pandèmia i ha confirmat la seua aposta per la singularitat i innovació sense perdre l'essència que l'han feta mereixedora de la declaració d'Interés Turístic Autonòmic. La ciutat tanca les celebracions amb un balanç positiu, en el qual destaca sobretot la consolidació de la Passió musical Laqvima Vere com a espectacle únic i singular de la Setmana Santa local, la participació dels diferents col·lectius musicals en actes com el Pregó Musical, la tamborada provincial i local, o la participació, per primera vegada, en la processó de Dimecres Sant, del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull amb motiu del seu 35 aniversari.

    A més del Laqvima Vere, entre els actes consolidats cal assenyalar també la Processó infantil i juvenil, organitzada per la confraria de Santa María Magdalena. Així mateix, la Junta Central continua apostant per la innovació sempre des del respecte a la tradició, amb novetats com l'exposició de les imatges de les confraries i germandats a l'església Arxiprestal Major Sant Jaume. Gràcies a aquesta iniciativa, més de 2.000 xiquets i xiquetes de tots els centres educatius de la ciutat van poder realitzar visites guiades i conéixer de prop la Setmana Santa utilitzant com a material de suport noves tecnologies com els codis QR.

    La presidenta de la Junta Central de Setmana Santa, Carmina Arrufat, s'ha mostrat satisfeta per la varietat i singularitat de la Setmana Santa de Vila-real i ha recordat que la Junta Central celebra en 2024 el seu 50 aniversari, motiu pel qual “estem preparant un conjunt d'actes dels quals molt prompte informarem”.

    Per part seua, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha fet també un balanç molt positiu de la Setmana Santa a Vila-real “que gràcies a l'esforç de la Junta Central i les confraries i germandats i tots els que han fet possible els diferents actes, ha demostrat un any més tota la seua potència”. L'alcalde ha subratllat també l'èxit de la Passió musical Laqvima Vere, dirigida per Alfredo Sanz, que en aquesta edició ha incorporat en la direcció artística a la companyia Xarxa Teatre.

    Pujar