elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real tanca 2020 amb prop de tres milions d'euros destinats a la societat en ajudes i convenis a entitats

Vila-real tanca 2020 amb prop de tres milions d'euros destinats a la societat en ajudes i convenis a entitats

  L'aliança amb la societat és, en els últims anys, un dels principals eixos estratègics del govern liderat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. Una aposta que, al llarg de l'any 2020, i malgrat les dificultats econòmiques i la situació de pandèmia per la covid-19, s'ha vist reflectida en la transferència a la societat de prop de tres milions d'euros a través d'ajudes directes, subvencions i convenis amb entitats.

  “En un any particularment difícil com el que hem viscut, la nostra aposta d'aliança amb la societat s'ha demostrat com un model necessari i eficaç, que afavoreix l'acció ciutadana i és també adaptable a unes circumstàncies tan extraordinàries com les que ens ha portat la covid-19”, detalla el tinent d'alcalde i president de la comissió informativa d'Hisenda, Xus Madrigal. En concret, l'exercici s'ha tancat amb un total de 2.844.265,90 euros en obligacions reconegudes en els capítols corresponents a convenis, subvencions i ajudes. Aquesta quantitat es tradueix en transferències directes a 60 entitats de tot tipus, a més d'una altra classe d'ajudes com els 353.333 euros de les ajudes socials a famílies, beques o subvencions.

  Les circumstàncies de la pandèmia per la covid-19 han motivat, a més, importants moviments en el capítol 4 del pressupost municipal, adaptant-se, d'aquesta manera, a les necessitats de la ciutadania. “A les entitats socials, sense les quals la lluita contra la covid-19 no seria possible, els hem injectat 100.000 euros extra, que se sumen als seus convenis habituals”, detalla Madrigal. D'aquesta manera, Joventut Antoniana ha arribat enguany als 20.000 euros per a la seua labor social (7.000 més); Càritas ha sumat 9.000 fins a assolir els 30.000 euros; Sant Vicent de Paül ha comptat amb 10.000 euros (un reforç de 4.000 euros més); i Creu Roja Vila-real ha vist incrementada la seua dotació en 80.000 euros, fins a arribar als 220.000. També s'ha suplementat en 100.000 euros la dotació de la Fundació Caixa Rural Vila-real, per a finançar projectes de recuperació post-covid i renaixement de la ciutat en col·laboració amb l'Ajuntament.

  “Tampoc podem oblidar a totes les entitats que han renunciat a tot o part dels seus convenis, a les quals agraïm enormement el seu esforç i solidaritat per a ajudar-nos a fer front a les conseqüències de la pandèmia, destinant les quantitats que tenien reconegudes a la lluita contra la covid-19”, apunta Madrigal. En conjunt, la renúncia d'entitats locals als seus acords amb el consistori s'ha traduït en 97.000 euros. El tinent d'alcalde ha volgut traslladar de nou l'agraïment del consistori a les entitats -Comissió de Penyes, EDC Natura, l'Associació Cultural Flamenca Andalusa, la Junta Central de Setmana Santa, Sos Manada i l'Associació Andrea Carballo Claramonte- per la seua deferència en les circumstàncies de pandèmia.

  “Per a l'equip de govern de Vila-real, l'aliança amb la societat és un eix prioritari indiscutible. Enfront dels a penes 700.000 euros que destinava el Partit Popular a aquesta partida, des de l'any 2011 hem anat incrementant gradualment la injecció econòmica a les nostres entitats socials, culturals i econòmiques fins a multiplicar per més de quatre la dotació fins i tot en un any tan complicat com el passat exercici. Estem orgullosos de les nostres associacions, del treball que realitzen, cadascuna en el seu àmbit, ajudant-nos cada dia a construir una Vila-real més solidària, més justa, innovadora i avançada, sense deixar a ningú arrere”, conclou Madrigal.

  Pujar