23 d’octubre de 2020 23/10/20

Vila-real sol·licita dues noves ajudes a l’IVACE per a millorar els polígons del Camí de la Travessa i de Reg Nou

Vila-real sol·licita dues noves ajudes a l’IVACE per a millorar els polígons del Camí de la Travessa i de Reg Nou - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real acaba de sol·licitar, a través de la Regidoria de Territori, dues noves ajudes a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar polígons industrials. En aquesta ocasió, les subvencions se centren en la millora de dues àrees, com són la del Camí de la Travessa i la del Reg Nou, totes dues situades en la zona nord a banda i banda de l'N-340.

  La primera compta amb 112.000 metres quadrats i es troba delimitada per la prolongació de l'avinguda de França, la de Grècia, la de Castelló i l'N-340. "Una zona amb gran activitat d'empreses com les taulelleres i d'automoció, entre altres, ja que també hi ha un supermercat", explica Obiol, qui destaca que aquesta zona va nàixer "sense planificació, però l'acumulació d'inversions i el creixement de la indústria l'ha convertida en un polígon a tots els efectes". "Volem modernitzar-ho i dotar-ho de les infraestructures i serveis que qualsevol àrea industrial necessita per a funcionar millor i per a estar més integrada a l'entorn", assegura.

  Entre les actuacions, es troben eixos bàsics com la instal·lació de càmeres de seguretat, la millora de la senyalització horitzontal i vertical, la instal·lació d'hidrants antiincendis, la substitució de l'enllumenat públic per llums més eficients, com és el cas de les led, la millora de l'asfalt i la construcció d'una glorieta que permetrà dotar al trànsit de major seguretat. Aquesta rotonda se situarà a l'entrada a la ciutat en el primer desviament de la N-340, que continua en la prolongació de l'avinguda Francesc Tàrrega, formant un encreuament enfront del concessionari de Ford. "És una zona perillosa que, a més, s'inunda quan plou, per això actuarem en aquest tram", explica, al mateix temps que afig que es construirà un carril bici a la vorera nord de l'avinguda de Grècia, "amb l'objectiu d'anar cosint aquests trams en les principals avingudes de la ciutat, com farem també en el polígon de l'Avinguda de Castelló". També se soterrarà el cablejat de les telecomunicacions, es crearà una web del polígon i es construirà una façana vegetal en el talús de l'N-340, a més de millorar les voreres del Camí de la Travessa, "fent més agradable i còmoda la transició entre les àrees industrials i la zona urbana", assenyala Obiol.

  Per a aquest polígon s'aspira a obtindre el màxim import de la subvenció, que a les bases de la convocatòria s'estipula en 200.000 euros (IVA inclòs) per a cada zona. El segon polígon que es presenta a les ajudes aspira a obtindre 102.000 euros, ja que compta amb una superfície menor, de 51.000 metres quadrats. Es tracta del polígon Reg Nou, situat a la zona nord-est, a l'altre costat de l'N-340, al costat de la ronda nord d'accés a la ciutat. "És una zona molt desordenada que intentarem millorar, ja que necessita serveis molt bàsics demandats pels empresaris, que se senten abandonats i aïllats", manifesta l'edil. Aquest polígon no compta amb sistema de clavegueram, per la qual cosa funciona amb fosses sèptiques i, en el pitjor dels casos, aboca les seues aigües a les séquies. "Instal·larem una xicoteta estació de bombeig amb una canonada que enllaçarà amb l'avinguda de França (uns 650 metres) per a millorar un tema tan elemental com és el sistema de sanejament, fins ara inexistent", indica.

  Així mateix, es crearan voreres i s'instal·larà enllumenat públic, que tampoc existeix en aquests moments. Com en el Camí de la Travessa, també es crearà un web, hi haurà càmeres de vigilància, senyalització horitzontal i vertical, asfalt nou, hidrants per a incendis i un talús amb pantalla vegetal al costat de l'N-340. "És un pressupost limitat i encara que no ens donarà per a fer tot el que ens agradaria, per a alguna cosa servirà", explica i recorda que les subvencions cobreixen el 100% de les actuacions. "Són dues xicotetes zones industrials que se sumen a les quatre en les que en breu començarem a actuar, perquè la nostra aposta per l'economia productiva és ben clara i decidida i sabem que ajudant la indústria es generen noves oportunitats per a tots", conclou.

   

  Pujar