elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real remodela el carrer Ramón y Cajal amb un paviment de major durabilitat davant la deterioració pel pas de vehicles

Vila-real remodela el carrer Ramón y Cajal amb un paviment de major durabilitat davant la deterioració pel pas de vehicles

  La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Vila-real inicia aquest pròxim dilluns 16 d'octubre la remodelació del carrer Ramón y Cajal per a substituir l'actual empedrat per un nou paviment de major durabilitat que minimitze la deterioració d'aquest vial que suporta un elevat pas de vehicles. El carrer Ramón y Cajal dona accés a l'aparcament de la plaça Major i és a més un vial molt utilitzat per vehicles pesants que realitzen labors de càrrega i descàrrega per al comerç local així com els dies de mercat ambulant. El regidor responsable de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha subratllat que “en 2020 es va realitzar una primera actuació en aquest carrer però es fa necessària una solució definitiva amb un nou tipus de paviment que suporte millor la circulació de turismes i sobretot de furgonetes i camions de grandària mitjana que és molt freqüent en aquest carrer d'accés al centre de la ciutat”.

  Els treballs, que es prolongaran durant unes tres setmanes, obligaran a tallar el trànsit, per la qual cosa s'habilitarà un accés diferent a l'aparcament de la plaça Major. Així mateix, els vehicles comercials o dels residents en la zona també hauran d'accedir per aquest recorregut alternatiu. Des del departament de Mobilitat han especificat que, durant la primera setmana d'obres, l'entrada i eixida al pàrquing es realitzarà per un mateix accés, la rampa que actualment s'utilitza per a eixir de l'aparcament. Així les coses, els conductors hauran d'accedir a la plaça Major pel raval del Carme i el carrer Major Sant Domènech. Personal de l'empresa concessionària del pàrquing se situarà en l'accés per a coordinar l'entrada i eixida de vehicles, ja que compartiran una mateixa rampa.

  Segons la planificació de les obres, a partir de la segona setmana, l'entrada a l'aparcament subterrani ja es podrà realitzar per la rampa habitual però, com el carrer Ramón y Cajal encara romandrà tallada, els vehicles continuaran accedint a la plaça pel carrer Major Sant Domènech i hauran de continuar cap a la plaça de la Vila i girar a la dreta per a dirigir-se a l'accés de l'aparcament. El departament de Mobilitat ha previst la corresponent senyalització per a informar els conductors d'aquests canvis.

  Per part seua, Xus Madrigal ha assenyalat que “sabem que aquestes obres generaran molèsties durant unes setmanes als residents, comerciants, hostalers i usuaris de l'aparcament, als qui demanem comprensió i disculpes pels inconvenients que es puguen produir”. El regidor incideix en què, “encara que ara supose algunes molèsties, el projecte millorarà les condicions d'aquest carrer i evitarà que en el futur es tornen a registrar problemes per sots o acumulació d'aigua quan plou com ocorre en l'actualitat”.

  Per a dur a terme aquesta remodelació l'Ajuntament de Vila-real invertirà prop de 38.000 euros, IVA inclòs.

  Pujar