elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real redobla esforços en l'atenció a persones sense llar

Vila-real redobla esforços en l'atenció a persones sense llar
  • L'alcalde, José Benlloch, rep al nou director de Càritas, Francisco Mir, i al delegat episcopal i rector dels Sants Evangelistes per a abordar la marxa de la nova casa d'acollida, que s'inaugurarà a finals de març

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rebut aquesta setmana al nou director de Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló, Francisco Mir, i al delegat episcopal en Càritas Diocesana i rector dels Sants Evangelistes de Vila-real, Sergio Mendoza, per a abordar l'estat dels treballs de la nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati, que l'entitat i el bisbat construeixen a Vila-real per a la integració de persones sense llar, amb la col·laboració de l'Ajuntament. En la reunió, han participat també l'ex director de Càritas, Juan Manuel Aragonés, el nou director de Càritas interparroquial de Vila-real, Enrique Cortés, i l'ex directora, Carmen Miralles, a més de la regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

“Malgrat les greus dificultats que travessem a l'Ajuntament de Vila-real, fruit de la gestió de les crisis de l'herència del passat sumades a l'impacte de la covid-19 i, ara, l'impacte de la guerra russa contra Ucraïna, tenim molt clar que les persones són la nostra prioritat i, per això, amb un gran esforç, hem pogut tancar el 2022 amb el conveni per a la construcció del nou alberg El Pati íntegrament liquidat”, incideix l'alcalde. En concret, l'Ajuntament ha col·laborat en la construcció de la nova casa d'acollida amb un conveni de 300.000 euros, dels quals els primers 100.000 euros es van abonar l'anterior exercici. “Es tracta d'un projecte fonamental per a aquesta nova Vila-real del segle XXI més solidària i inclusiva que estem construint entre tots”, valora Benlloch.

“Però amb la construcció de la casa d'acollida no és suficient; cal posar-la en marxa i cal mantindre-la. I l'Ajuntament de Vila-real estarà ací de nou, ajudant i col·laborant perquè les persones sense llar puguen tindre l'atenció que necessiten”, detalla. Amb aquest objectiu, en la trobada amb la direcció de Càritas, Benlloch els ha traslladat la intenció del consistori d'incrementar el conveni anual del programa d'atenció a transeünts fins pràcticament duplicar-lo, per a poder fer front a les necessitats de manteniment d'un centre de l'envergadura del nou Pati a partir de la seua inauguració, a finals de març, i posada en marxa prevista a partir de juny, tal com van avançar els seus responsables. D'aquesta manera, enfront del conveni habitual del programa de transeünts, de 52.624 euros, la intenció de Benlloch és incloure en el nou pressupost una quantitat de 100.000 euros per a aquesta comesa.

“La nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas tindrà 18 habitacions i capacitat per a 36 persones, a més de sales polivalents i altres recursos per a l'atenció i la integració de les persones sense llar. Un projecte molt ambiciós que costarà també molt de mantindre. Conscients de l'important cost del manteniment del projecte, redoblarem esforços amb 100.000 euros en aquest primer any per a ajudar a la seua posada en funcionament i manteniment. Aquests 100.000 permetran la posada en marxa de l'alberg mig any, però si, una vegada en funcionament, veiem a mitjan any que es necessita major aportació, l’Ajuntament estarà ací, perquè les persones i especialment les més vulnerables són la nostra prioritat”, detalla Benlloch.

A més, l'alcalde ha traslladat als responsables de Càritas el seu compromís de “tornar a incrementar l'aportació l'any 2024 i buscar fórmules de col·laboració que permeten garantir el manteniment a més llarg termini d'aquest recurs fonamental en una Vila-real que vol avançar sense deixar a ningú arrere”, conclou l'alcalde, qui ha animat a empreses, altres institucions i ciutadans a col·laborar “per a fer viable un projecte tan important per a la nostra ciutat”.

Pujar