elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real premia el talent i esforç d'estudiants i docents amb motiu del Dia de la Ciutat Educadora

  • L'Auditori Municipal acull aquesta vesprada la gala per a reconéixer a l'alumnat amb premi extraordinari al rendiment acadèmic i la trajectòria dels docents

Vila-real celebra aquesta vesprada a les 18.00 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner la gala especial amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora en la qual reconeixerà als estudiants que han obtingut premi extraordinari al rendiment acadèmic així com als docents jubilats enguany. La gala, a la qual està prevista l'assistència de l'alcalde, José Benlloch, a més de la regidora d'Educació, Anna Vicens, i diferents representants de la corporació, destacarà el talent i esforç d'un total de 34 alumnes (25 de primària, 7 de secundària i 2 estudiants del Centre d'Educació Especial La Panderola), i retrà homenatge a 18 docents que han finalitzat enguany la seua trajectòria.

Aquest acte, organitzat per la Regidoria d'Educació, s'emmarca en la commemoració del dia de les ciutats educadores, una xarxa de municipis de la qual Vila-real forma part des de 2002 i que té com a objectiu situar l'educació com un dels eixos centrals per al desenvolupament social i econòmic de les ciutats. Com a novetat, enguany s'entreguen també reconeixements a dos estudiants de La Panderola a fi de posar en relleu els seus resultats acadèmics així com destacar la labor del centre per a la formació i integració de persones amb capacitats diferents.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Vila-real vol reconéixer el talent i capacitats de l'alumnat que ha rebut els premis extraordinaris al rendiment acadèmic durant el curs 2022-2023, així com agrair la dedicació a l'ensenyament dels mestres i professors. A més, durant la gala s'estrenarà un vídeo documental que recull una enriquidora xarrada intergeneracional entre alumnes, mestres en actiu i docents jubilats. La conversa ha sigut gravada en vídeo en la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, a càrrec de la productora local Clar Televisió, i inclou interessants reflexions dels protagonistes sobre l'educació i la seua evolució al llarg dels anys.

En el vídeo han participat els estudiants de l'IES Miralcamp Aya Boulahrouf i Sergio García, la mestra Alba Miró, i els mestres jubilats Vicent Esteve, José Pascual Arnal i Encarna Mesquita.

Els actes pel Dia de la Ciutat Educadora es completen el 4 i 5 de desembre, amb el contacontes Vols que et conten un conte?, dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys. El contacontes tindrà lloc en el primer pis de la BUC de 17.00 a 18.30 hores i serà a càrrec dels mestres ja jubilats Herminia Font García (Verge del Carmen) i Joan Cubertorer (Angelina Abad). Després, hi haurà un taller de manualitats.

Pujar