elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real modernitza la recollida de residus en la zona de vianants i comercial amb illes mòbils compactes de contenidors

Vila-real modernitza la recollida de residus en la zona de vianants i comercial amb illes mòbils compactes de contenidors
  MÉS FOTOS
  Vila-real modernitza la recollida de residus en la zona de vianants i comercial amb illes mòbils compactes de contenidors - (foto 2)

  A partir d'aquest dilluns 17 de juliol, Vila-real estrena un nou sistema de recollida de residus en la zona per als vianants i comercial del centre a través d'illes mòbils compactes. Aquesta innovació, que s'emmarca en el nou contracte de recollida i gestió de residus, naix amb l'objectiu d'oferir una millora del mobiliari urbà i de la qualitat de l'espai públic, minimitzant brutícia i olors, i fent-lo més atractiu, tal com assenyala el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

  L'arrancada d'aquest nou sistema durant el període estival ha sigut programat per a poder ajustar i testar el servei mentre l'activitat de la zona centre és moderada perquè, passades festes de setembre, puga estar ja consolidat. Així, les illes mòbils compactes es depositaran, inicialment, al migdia i es retiraran a les 6.30 del matí de l'endemà. Els usuaris podran depositar els residus domèstics com l'orgànic, paper i cartó, envasos, vidre i resta, en l'horari habitual de 19.00 a 23.00 hores.

  Tant per a informar com per a avaluar l'acolliment de les noves plataformes i els ajustos possibles, el servei d'educadors ambientals estarà a peu de carrer informant tant veïns com comerços del nou sistema i validant si les capacitats dels depòsits i l'emplaçament s'ajusten a les necessitats, ja que inicialment hi haurà un reforç puntual dels actuals contenidors per a donar un temps d'adaptació als veïns i comerços de la zona. L'objectiu és aconseguir que la zona centre de la ciutat estiga lliure de contenidors el màxim temps possible, alhora que es garantisca el servei de depòsit dels veïns en l'horari. A més, des del departament de Serveis Públics recorden que els comerços interessats tenen un servei gratuït concertat de recollida porta a porta de paper i cartó.

  Pujar