elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real llança Vilabici, el nou servei gratuït de préstec de bicicletes

Vila-real llança Vilabici, el nou servei gratuït de préstec de bicicletes
  • La Regidoria de Sostenibilitat ultima el mapa de bases amb un total de 14 bancades i un nou sistema de gestió a través d’una ‘app’

El nou contracte per al préstec gratuït de bicicletes de l'Ajuntament de Vila-real arranca amb la redefinició del servei que canvia de denominació, imatge i tecnologia, a més d'incorporar les bicicletes elèctriques i ampliar la xifra de vehicles i estacions base. La Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient ha rebatejat el servei com Vilabici, amb una nova imatge, “més moderna, actual i d'acord amb el nou concepte”, tal com explica el regidor responsable José Ramón Ventura Chalmeta. L'edil també subratlla que el nou mapa de punts de préstec i depòsit de bicicletes prioritza la “connectivitat” de la ciutat per a multiplicar les possibilitats d'una mobilitat sostenible en el nucli urbà.

Chalmeta ha assenyalat que, una vegada formalitzada l'adjudicació del nou contracte, s'ha dut a terme el treball de mesuraments i replanteig de les noves bases per a localitzar els emplaçaments que asseguren una bona connexió per als usuaris. La xifra de bancades s'amplia fins a un total de 14 distribuïdes per tota la ciutat. Així els emplaçaments previstos són els següents: plaça de l'Ajuntament; estació de Renfe (enfront del Espai Jove); Hospital de La Plana; plaça del Llaurador; CEM Pau Francisco Torres; Centre de Tecnificació Esportiva; Centre de Congressos, Fires i Trobades; Termet; Viver d'Empreses; plaça de la Maiorasga; jardí de Jaume I; Palau de Justícia; pavelló Sebastián Mora i plaça Botànic Calduch. Les dues primeres bases seran dobles, la qual cosa implica que també es podran aparcar bicicletes privades. Amb aquesta distribució es pretén cobrir els espais que registren una major activitat i afluència de públic per a assegurar l'operativitat i utilitat d'aquest servei.

El regidor destaca l'aposta per les noves tecnologies en el funcionament del nou Vilabici, ja que inclourà el subministrament de bicicletes elèctriques, a més de les convencionals, el número de les quals també s'incrementa respecte al de l'anterior servei. A més d'ampliar i renovar les bases, es georreferenciaran també altres espais de la ciutat en els quals serà possible depositar els vehicles. Les bases estaran tancades i comptaran amb càmeres de vigilància per a una major seguretat i per a evitar actes vandàlics. Els usuaris tindran accés a les bancades a través d'una aplicació.

De fet, un dels principals canvis que implicarà el nou Vilabici serà l'ús de noves tecnologies pel que deixarà de funcionar l'anterior sistema de targetes. De fet, Chalmeta ha avançat que en breu la regidoria anunciarà un termini perquè aquells usuaris que ho desitgen puguen donar-se de baixa de l'antic sistema i recuperar la fiança.

El regidor ha reiterat que “l'objectiu és adaptar el servei gratuït de préstec de bicicletes a la nova Vila-real del segle XXI en la qual estem treballant, una ciutat sostenible, que potencie l'ús de mitjans de transport no contaminants i que siga cada dia més respectuosa amb l'entorn i amable amb les persones”. L’empresa adjudicatària del nou servei disposa d’un termini de dos mesos per a la instal·lació del sistema i un mes de prova per a la seua posada en funcionament.

Pujar