elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real es llança a la caça del mosquit tigre davant la pujada de les temperatures

Vila-real es llança a la caça del mosquit tigre davant la pujada de les temperatures
  • L'Ajuntament reforça les accions preventives amb tractaments específics en terrenys de competència municipal

“Al mosquit tigre ni aigua”. Aquesta és la campanya que ha posat en marxa, un estiu més, l'Ajuntament de Vila-real per a atallar la proliferació de mosquits davant la pujada de les temperatures amb l'arribada de l'estiu.

I és que amb l'arribada de la calor, i més després de les pluges d'aquesta primavera, “s'incrementa el risc d'aparició de focus de mosquits i per això hem accentuat els tractaments en el terme municipal, especialment en les zones que presenten una major problemàtica”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

L'activitat de control que l'empresa adjudicatària del servei, Laboratoris Lokímica, s'està intensificant amb revisions i tractaments més específics en els focus detectats en els terrenys de competència municipal.

Així, Lokímica està treballant en l'aplicació d'un producte larvicida en diferents punts on es detecta activitat de mosquits.

Aquestes són les recomanacions de l'Ajuntament de Vila-real

  • Mantenir el nivell adequat de clor en piscines, basses i estanys durant tot l'any.
  • Evitar recipients on s'acumuli l'aigua estancada.
  • Renovar l'aigua d'abeuradors dels animals cada 2 o 3 dies.
  • Protegir els pous i les cisternes amb malles mosquiteras.

On s'està actuant?

En el nucli urbà de Vila-real, s'està realitzant un control dels embornals, per ser possibles focus a causa de l'acumulació d'aigua. Així mateix, en la zona rural es duen a terme tasques de monitoratge i tractament en basses, així com en arquetes. També s'estan revisant basses soterrades i s'efectua un tractament en la zona rural amb un producte específic respectuós amb el medi ambient.

Si tens alguna informació, foto o vídeo interessant del teu municipi, pots posar-te en contacte amb ELPERIODIC.COM escrivint un missatge privat a través de les nostres xarxes socials en Facebook, Instagram i Twitter, escriure al correu hola@elperiodic.com o via Whatsapp a través del número 682 03 06 02.
Pujar