elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real incorpora la col·laboració públic-privada amb la Cooperativa Catòlica-Agrària per a la gestió del programa Inem Agrari

Vila-real incorpora la col·laboració públic-privada amb la Cooperativa Catòlica-Agrària per a la gestió del programa Inem Agrari
  MÉS FOTOS
  Vila-real incorpora la col·laboració públic-privada amb la Cooperativa Catòlica-Agrària per a la gestió del programa Inem Agrari - (foto 2)

  L'Ajuntament de Vila-real ha rebut hui als primers beneficiaris del programa Inem Agrari, el pla d'ocupació que permetrà donar treball aquest estiu a 72 persones desocupades del règim especial agrari que van treballar en l'última campanya. En aquesta ocasió, per primera vegada, el consistori ha subscrit un contracte amb la Cooperativa Catòlica-Agrària perquè l'entitat vila-realenca assumisca la gestió de la meitat dels treballadors, en un exemple de col·laboració públic-privada que persegueix millorar l'eficiència del programa.

  El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha donat la benvinguda a la trentena de treballadors del primer torn, que s'han incorporat hui mateix als seus llocs en el consistori, on romandran fins al pròxim 14 d'agost. El segon torn, amb altres 35 beneficiaris, s'incorporarà a l'Ajuntament del 19 d'agost al 15 de setembre. Durant aquest període, els treballadors de l’Inem Agrari s'ocuparan, entre altres tasques, del manteniment de cunetes, camins rurals, desbrossaments, millora de l'entorn del Termet i neteja de la ruta botànica i paratge del Millars, per a la qual cosa es planteja també una jornada de voluntariat ambiental.

  “El programa de l’Inem Agrari, finançat pel SEPE, és un pla d'ocupació completament consolidat que s'ha demostrat una eina molt útil per a oferir una oportunitat laboral a treballadors del règim agrari una vegada s'ha acabat la campanya agrícola. Però, enguany, a l'Ajuntament de Vila-real hem volgut fer un pas més enllà, implicant per a això a la Caixa Rural, per a facilitar la incorporació i gestió del nou personal, que a vegades resulta una tasca complicada amb els recursos de què disposem, assegurant així una major eficàcia del programa”, assenyala Madrigal. L'edil destaca també que bona part dels efectius es destinaran a mantindre en òptimes condicions “un entorn tan volgut per a tots els vila-realencs com és el Termet de la Mare de Déu de Gràcia”.  La Regidoria de Serveis Públics Vila-real i la Regidoria d'Economia assumiran als nous efectius fins al 15 de setembre.

  El programa Inem Agrari compta amb un pressupost de 120.555 euros, dels quals el SEPE aporta 116.104 euros i l'Ajuntament, els altres 4.450 euros.

  Pujar