elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real impulsa la Fira de la Ciència del col·legi Santa Maria com un fòrum d'oportunitats en innovació

Vila-real impulsa la Fira de la Ciència del col·legi Santa Maria com un fòrum d'oportunitats en innovació
  • La quarta edició del certamen es trasllada al Centre de Congressos amb la participació de col·legis de diferents punts de la Comunitat

MÉS FOTOS
Vila-real impulsa la Fira de la Ciència del col·legi Santa Maria com un fòrum d'oportunitats en innovació - (foto 2)

L'alcalde de Vila-real i regidor de l'àrea d'Innovació, José Benlloch, ha presentat hui la quarta edició de la Fira de la Ciència i la segona edició del concurs Vilaciència, que organitza el col·legi Santa Maria, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. Benlloch ha mostrat la seua satisfacció per poder donar a conéixer aquest fòrum de divulgació, que en aquesta edició fa un salt per a convertir-se en un esdeveniment que traspassa les fronteres locals, amb la participació de centres educatius de diferents municipis de la Comunitat Valenciana. Per això, la fira ix per primera vegada de les instal·lacions del col·legi Santa Maria i se celebra en el Centre de Congressos, Fires i Trobades. Així ho ha donat a conéixer el director del col·legi Santa Maria, Juan Francisco Navarro, qui ha acompanyat a l'alcalde en la presentació de la fira, sorgida en 2018 a proposta del professor Sisco Marco com una plataforma per a l'impuls de la investigació i el foment de les vocacions científiques.

La IV Fira de la Ciència se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril i, tal com ha explicat Navarro, comptarà amb 17 estands d'expositors sobre robòtica, astronomia, informàtica, IA, química,... També es realitzaran tallers a càrrec dels propis estudiants del centre i, de manera paral·lela, es desenvoluparà la segona edició del concurs Vilaciència. Aquest certamen va nàixer l'any passat, dirigit a alumnat de secundària i batxillerat, per a despertar vocacions científiques entre els estudiants. En aquesta segona edició, competeixen un total de 26 projectes, dels quals 12 són d'estudiants de Vila-real. “Aquesta fira va sorgir per a posar en valor el treball dels estudiants del centre en l'àrea de ciències però ha anat creixent, gràcies al suport de l'Ajuntament de Vila-real i la resta de patrocinadors, fins a convertir-se enguany en un certamen de més envergadura”, ha subratllat el director del col·legi.

En aquest sentit, Navarro ha agraït el suport del consistori, així com de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, i del seu director, Juan Carda, de la Fundació Caixa Rural Vila-real i de l'empresa Personas&Tecnologia. Gràcies al suport d'aquests i altres patrocinadors, el concurs Vilaciència repartirà premis consistents en beques per a participar en altres fires nacionals i internacionals, valorades en un total de 6.000 euros. El premi especial consistirà en una beca de 1.200 euros per a participar en la Fira Internacional Jeunesse Cientific que se celebra a Lieja (Bèlgica), una dotació que ha sigut possible gràcies al guardó Generant Valors que la Fundació Caixa Rural Vila-real va concedir al col·legi Santa María aquest passat any.

L'alcalde ha felicitat i agraït al col·legi Santa Maria, gestionat per la Cooperativa Obispo Climent, el seu treball per a convertir aquesta fira en un fòrum d'oportunitats en matèria d'innovació i de foment de les vocacions científiques. “Com a alcalde i regidor d'Innovació estic molt orgullós que el col·legi Santa Maria, que l'any vinent celebrarà el seu 35é aniversari, haja entés la necessitat d'apostar per la formació en ciència i en innovació”, afirma Benlloch. En aquest sentit, ha agraït el treball de tot el professorat i equip directiu del centre, i de manera especial l'impuls del professor Sisco Marco, que ha portat als estudiants del centre Santa Maria a obtindre més de 30 reconeixements en fires i certàmens científics nacionals i internacionals.

El primer edil ha agraït que la fira tinga també un vessant integrador, amb la participació del Centre d'Educació Especial La Panderola, i sobretot ha subratllat el “element d'utilitat que té aquest certamen, ja que també participaran empreses, per la qual cosa es poden generar sinergies que després faciliten la creació de llocs de treball i generen oportunitats per als estudiants”.

Finalment, Benlloch ha reafirmat el suport del consistori a l'impuls i creixement de la fira, amb la cessió del Centre de Congressos així com també de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva perquè els estudiants arribats d'altres municipis puguen allotjar-se.

Pujar