elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real forma als participants dels programes d'ocupació per a millorar la seua inserció laboral

  • Les 24 persones contractades a través dels plans Empuju, Explus i Emdisc rebran 25 hores de formació en competències i cerca de treball

L'Ajuntament de Vila-real, a través de l'Agència de Desenvolupament Local de la Regidoria d'Economia, activa els cursos de formació per als participants en els programes d'ocupació amb l'objectiu de millorar les competències i habilitats per a la inserció laboral i l'impuls a l'emprenedoria de les persones contractades a través d'aquests plans. Tal com expliquen des de l'àrea d'Economia, aquesta formació específica “permetrà que els participants finalitzen el seu pas per l'Ajuntament no sols amb un període d'experiència que els ajudarà nivell curricular a trobar el seu pròxim treball sinó que també estaran formats en les noves habilitats i competències que les empreses busquen en els seus empleats i coneixeran les eines i recursos essencials per a aconseguir l'èxit professional”.

La formació, que s'emmarca en el conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, està dirigida a les 24 persones que van iniciar els programes d'ocupació en l'últim trimestre de l'any: Empuju (Avalem Joves, 10 persones), Explus (Avalem Experiència, 11 persones) i Emdisc (Avalem Capacitats, 3 persones).

En aquesta edició, per a adaptar la formació als perfils heterogenis de les 24 persones que conformen els tres programes, s'ha diferenciat la formació en dos grups amb continguts adaptats als perfils de cada grup. La formació tindrà lloc en el Viver d'Empreses, en horari de 9.00 a 14.00 hores.

En les 25 hores de formació del Grup I es treballaren les soft skills o habilitats blanes més demandades per les empreses a l'hora de contractar un empleat, capacitats que no estan directament vinculades a la formació tècnica o acadèmica. Estarà dividida en cinc sessions, que es desenvoluparan de maig a juny.

En el Grup II es treballarà de manera pràctica la cerca activa d'ocupació per a aconseguir la inserció laboral. La formació, amb una duració també de 25 hores en cinc sessions, es durà a terme des d'abril a juny. Aquest Grup II està obert amb 12 places més per a persones que encara que no estiguen contractades en els programes d'ocupació estiguen interessades a tindre un suport en la cerca d'ocupació. Hauran de sol·licitar-ho a través del Portal Treball (https://portaltreball.blogspot.com/ )

D'altra banda l'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real s'ha adherit a l'Estratègia Provincial per al Foment de l'Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica 2024-2025, i organitza diversos cursos oberts per a qualsevol persona en cerca d'ocupació, que tindran lloc en el Viver d'Empreses.

  1. Monitor d'escola matinal

Dates: 11, 12, 13, 14, 17, 18 juny

Horari: 9.00-14.00

  1. Gestió bàsica del magatzem, picking i radiofreqüència

Dates: 25, 26, 27, 28, 29, 2, 3, 4 novembre-desembre

Horari: 9.00-14.00

  1. Operador de carretons elevadors

Dates: 9, 10, 11 de desembre.

Horari: 09.00-13.00 (9 desembre)

08.30-14.30 (10 i 11 desembre)

Les inscripcions poden realitzar-se també a través del Portal Treball.

Pujar