elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real exporta innovació amb la quarta edició de la Fira Destaca en Ruta que recalarà a l'Alcora del 18 al 20 d'octubre

Vila-real exporta innovació amb la quarta edició de la Fira Destaca en Ruta que recalarà a l'Alcora del 18 al 20 d'octubre

    L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la presentació de la quarta edició de la Fira Destaca en Ruta que se celebrarà del 18 al 20 d'octubre en la localitat de l'Alcora i amb la qual la ciutat de Vila-real continua exportant el seu model d'innovació per la província, de la mà de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I. Benlloch ha mostrat la seua satisfacció per continuar obrint camí per a fomentar l'ecosistema de la innovació i la transferència de coneixement entre universitats, centres d'investigació i empreses per a ajudar al desenvolupament social i econòmic de la província. Després de l'èxit de les edicions celebrades a Vinaròs, la Vall d'Uixó i Orpesa, Destaca en Ruta, esdeveniment satèl·lit de Fira Destaca, se celebrarà a l'Alcora, municipi amb un fort arrelament del sector ceràmic i seu de l'Escola Superior de Ceràmica (Escal). Precisament la fira es realitzarà en les instal·lacions de l’Escal.

    Benlloch ha recordat com Vila-real va obrir en 2011 el camí per a involucrar als ajuntaments en el foment de la innovació en el teixit econòmic local entrant a formar part de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, al costat de mig centenar de municipis de tota Espanya. El següent pas va ser la creació, en 2012, de la Càtedra d'Innovació Ceràmica i en 2014 va nàixer Fira Destaca, la primera fira de transferència científica i tecnològica de la Comunitat Valenciana que se celebra amb caràcter biennal i que en 2024 complirà una dècada. “La creació de la càtedra i l'impuls de Fira Destaca van ser fonamentals per a passar de col·laborar amb l'UJI a treballar braç a braç amb la universitat”, ha recordat Benlloch, qui ha subratllat a més que “en un món volàtil, incert, complex i ambigu com l'actual, és fonamental estar units, per a ser més forts i poder competir”. Sota aquesta premissa va nàixer Destaca en Ruta, amb l'objectiu de “compartir la nostra experiència en innovació i exportar al territori aquest model per a generar noves oportunitats”. “La celebració de Destaca en Ruta a l'Alcora marcarà un abans i un després, perquè estic segur que serà un èxit i que contribuirà a generar un intercanvi d'idees i de negoci entre empreses, a posar en comú el coneixement científic i sobretot a divulgar i fomentar l'interés per la ciència entre els joves, que tan important és per a assegurar un futur d'avanços i progrés”, ha remarcat Benlloch, qui ha animat a l'Ajuntament de l'Alcora a fer el pas i sumar-se també a la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació com han fet aquests últims anys les localitats de Castelló, Onda, Vinaròs i Orpesa, seguint l'exemple de Vila-real.

    En la presentació de Destaca en Ruta han participat també el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, David Cabedo, i l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir. L'alcalde ha agraït a tots ells la seua implicació, així com al subdelegat de Defensa, Manuel Monzó, al president de l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, i als representants de l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora, que també han assistit a l'acte i que participaran en la fira, en la qual també col·laboren la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

    A més de la zona expositiva i de divulgació, en l'apartat científic i tecnològic de Destaca en Ruta de l'Alcora s'abordaran quatre àrees: fonts energètiques, matèries primeres i economia circular, indústria 4.0 i intel·ligència artificial i Agenda 2030.

    Pujar