elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real explora projectes com ‘living lab’ per a impulsar el clúster sociosanitari a l'entorn de l'Hospital de la Plana

Vila-real explora projectes com ‘living lab’ per a impulsar el clúster sociosanitari a l'entorn de l'Hospital de la Plana

    L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real ja explora possibilitats per a activar un dels eixos de diversificació econòmica i qualitat de vida del projecte de la nova Vila-real del segle XXI: l'impuls a la ciutat com living lab per al desenvolupament de noves tecnologies de la salut i la implantació d'un clúster sociosanitari a l'entorn de l'Hospital de la Plana. Amb aquest objectiu, l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials i Salut, Toni Marín, s'han reunit amb el gerent gerent de Valor d'Annar Health Technologies en Colòmbia, Mèxic, Equador i Perú, Roberto Baquero. Es tracta d'una companyia colombiana de l'àmbit de la innovació dedicada al desenvolupament de biotecnologia, tecnologia i serveis sanitaris per a millorar la qualitat de vida, la prevenció i la gestió eficient en matèria de salut.

    L'alcalde, José Benlloch, ha destacat la importància de “generar contactes amb empreses capdavanteres en l'àmbit de la biotecnologia, la salut i l'atenció sociosanitària per a plantejar totes les possibilitats que Vila-real ofereix com living lab en matèria d'investigació mèdica, així com les oportunitats de desenvolupament al voltant de l'Hospital de la Plana, on es pot crear una gran àrea empresarial i de serveis vinculats amb la salut, l'educació i el benestar”. De fet, a pocs metres del centre hospitalari se situa també la residència de majors Domus Vi així com el col·legi British School of Vila-real (BSV). En el cas de Annar Health Technologies, que compta amb altres filials dedicades a la investigació mèdica com Celium i Horisoes, l'empresa ha mostrat el seu interés per Vila-real com una ciutat amb potencial com living lab per a testar tecnologies d'informació sobre la salut per al desenvolupament de noves aplicacions i solucions tècniques.

    Benlloch s'ha mostrat satisfet per l'interés d'aquesta companyia i posa en valor tot el treball realitzat en l'última dècada per a l'impuls de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, així com l'aliança en l'àmbit social que ha permés multiplicar les infraestructures i crear un fort ecosistema sociosanitari. Com a exemples, cal destacar els serveis de la Fundació Manantial, amb la residència i el centre de rehabilitació i integració social, a més del centre d'ocupació; també el centre de dia d'Alzheimer Molí la Vila de AFA, o els projectes de la Fundació Caixa Rural Vila-real per a atenció als xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, XiCaEs, i Neurovila, per a l'atenció a persones afectades per dany cerebral adquirit. Així mateix, Benlloch destaca la gran implantació i labor de totes les entitats socials en l'àmbit de la salut.

    L'Ajuntament ha comptat també amb grans aliats com el propi Hospital de la Plana, implicat en projectes com les teràpies aquàtiques en la nova piscina Aigua-salut, així com la Universitat Jaume I, amb exemples com la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano Ramos, sense oblidar el Villarreal CF com a principal ambaixador esportiu de la ciutat, així com la resta de clubs i entitats esportives del municipi, que contribueixen al foment d'hàbits de vida saludables entre la població.

    Pujar