elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real exigeix a la Generalitat que autoritze les proves de cistella malla del parany

Vila-real exigeix a la Generalitat que autoritze les proves de cistella malla del parany
  • L'alcalde Benlloch ha qualificat de “inadmissible” i “vergonya” l'actitud de la Conselleria

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch ha reiterat el suport i la defensa sense fissures de l’Alcaldia de Vila-real cap a la tradició del parany i cap a l’associació Apaval, per seu treball “rigorós i seriós” en defensa “d’una tradició tan nostra com és el parany”. Benlloch s’ha pronunciat en aquests termes després de conéixer la decisió de la Comissió d’Agricultura de les Corts no demanar a la Conselleria la realització de proves de la cistella malla com a mètode de caça selectiu.

“L’actitud de la Conselleria d’Agricultura durant tots aquests anys és inadmissible i una vergonya que ni tan sols siguen capaços, amb tots els controls i garanties necessàries, de permetre que es puga demostrar en proves de camp l'ús d'aquesta nova tècnica de la cistella malla com un mètode selectiu i no massiu que podria complir amb la directiva d'aus i recuperar una cosa tan nostra, un patrimoni cultural immaterial valencià, com el parany”, assegura Benlloch. “Desde l’Alcaldia de l'Ajuntament de Vila-real vull deixar clar el nostre suport absolut a Apaval en la seua lluita per regular el nou parany del segle XXI i animar-los a seguir lluitant en el tribunals, que pareix és la única opció que des d’una Conselleria insensible se’ls  deixa”, afegeix. En aquesta mateixa línia, Benlloch ha exigit a la Conselleria d’Agricultura que “abandone aquesta postura intransigent i deixe de tractar als paranyers i aquells que defensem aquesta tradició com a delinqüents”.

L’Ajuntament de Vila-real ha demostrat de manera reiterada el suport a la caça tradicional en parany i és, de fet, l’únic municipi que manté un conveni anual de col·laboració amb Apaval. A més, en setembre de 2021 el Ple va aprovar una proposta d’Alcaldia en defensa del parany i per a reclamar l’autorització de les proves de la cistella malla. “Ens sentim orgullosos d’ajudar Apaval en la defensa del parany i ens posem a la seua disposició, com sempre hem fet, per ajudar-los en allò que siga necessari”, conclou Benlloch.

Pujar