elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real desplega un ambiciós pla de neteja i manteniment del Termet de cara a l'estiu

Vila-real desplega un ambiciós pla de neteja i manteniment del Termet de cara a l'estiu
Vila-real desplega un ambiciós pla de neteja i manteniment del Termet de cara a l'estiu

    Un Termet en estat de revista per a afavorir el gaudi i la protecció d'un dels enclavaments més estimats i emblemàtics de Vila-real. Amb aquest objectiu, el departament de Serveis Públics Vila-real està desplegant un pla especial de reforç de neteja, manteniment i dotacions en el paratge del Termet amb l'increment dels serveis de neteja, revisió de jocs i mobiliari o embelliment de l'entorn, entre altres, com a principals accions.

    “El Termet de la Mare de Déu de Gràcia no és només el nostre pulmó verd; és, sens dubte, el paratge més estimat per tots els i les vila-realenques i l'enclavament triat per molts de nosaltres per a gaudir de la cultura, l'oci, les tradicions o el passeig en contacte amb la naturalesa. Per això, hem desenvolupat plans de millora contínua del Termet en diverses fases i, durant tot l'any, tenim una especial cura per l'entorn i destinem brigades específiques per al seu correcte manteniment i neteja. Però és evident que, durant els mesos de l'estiu, augmenta de manera considerable l'ús del nostre Termet i, en conseqüència, també les necessitats de manteniment i millora”, argumenta el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, qui avança que s'està desplegant el pla de neteja i manteniment del Termet “més ambiciós” fins hui. Amb aquest objectiu, el Pla especial del Termet contempla diverses accions, des del reforç en la neteja dels lavabos a la instal·lació de nous vàters portàtils, a més de la revisió i reparació de fugides d'aigua o la revisió de tots els jocs infantils de l'entorn per a assegurar el seu bon estat. A més, el departament de Serveis Públics ha plantat flors de temporada en la zona de l'escalinata i la plaça del Pastoret i s'està escometent també la reposició i manteniment de les baranes de fusta en la zona enjardinada al costat de l'assut; treballs que desenvolupen els alumnes de l'Escola Taller, que també tenen entre els seus projectes el condicionament de les antigues casetes de Protecció Civil.

    El reforç de la neteja viària, que suma un torn de vesprada, és un altre dels punts forts del pla especial del Termet, que també incorpora nous contenidors en la zona de la senda botànica per a facilitar a la ciutadania la correcta gestió dels residus en una zona habitualment utilitzada per a pícnic. “Comptarem amb dues brigades i presència tots els dies de la setmana, amb maquinària i aigualejos, per a assegurar que la zona del Termet està en òptimes condicions perquè tots els i les vila-realenques puguem gaudir de l'estiu en aquest espectacular enclavament. Un desplegament especial, amb servei de repàs i fins i tot en diumenges i festius, que mai fins ara havíem tingut”, explica Madrigal.

    El Pla especial es completa amb la revisió de les lluminàries i el reforç de punts de llum en les zones de joc i gimnàs a l'aire lliure, així com en l'ampliació de la línia de bus gratuïta, el Groguet, amb una vintena d'expedicions diàries fins al 31 d'agost.

    Pujar