elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real demanarà la declaració de zona catastròfica per la calamarsada del 31 de juliol

Vila-real demanarà la declaració de zona catastròfica per la calamarsada del 31 de juliol
  • L'Ajuntament habilita una oficina especial d'assessorament a través de l'OMIC

La Junta Local de Govern de Vila-real acordarà demà sol·licitar la declaració de zona catastròfica en tot el terme municipal, a causa dels danys ocasionats per la pedregada del dissabte. A més, la Regidoria de Proximitat habilitarà una oficina especial a l'OMIC -tancada habitualment a l'agost- tres dies a la setmana per a orientar i assessorar els vila-realencs que hagen patit algun mal en la seua propietat sobre possibles accions i gestions davant les seues assegurances, entre altres.

“La pedregada del dissabte per la vesprada ha provocat greus danys en la nostra agricultura, ja bastant castigada per la plaga del cotonet o la crisi de preus, i també en un bon nombre de propietats privades i fins i tot públiques, ja que també l'edifici de la casa consistorial ha patit desperfectes en una finestra de la segona planta”, assenyala la primera tinenta d'alcalde, Silvia Gómez, qui relata que, des de l'episodi de pedra, la central de Policia Local ha rebut avisos per desperfectes en nombrosos vehicles, finestres, despreniments de cornises, problemes amb cablejat o també en alguna marquesina del bus urbà. Els efectius de Serveis Públics Vila-real i els agents locals van treballar durant el cap de setmana en la comprovació de danys i col·locació de tanques o cinta de precinte en aquells elements que pogueren constituir algun tipus de risc.

“És evident que els danys materials han sigut importants, tant en propietats privades com en la nostra agricultura, que ens preocupa de manera especial. Per això, com no podia ser d'una altra manera, l'Ajuntament de Vila-real es posa a la disposició de la ciutadania per a ajudar-la en tot allò que podem”, agrega Gómez. Amb aquest objectiu, l'executiu local ha adoptat ràpidament aquest matí dues decisions: sol·licitar a l'Administració competent la declaració de Vila-real com a zona catastròfica, de manera que els afectats puguen acollir-se als beneficis previstos per a aquest tipus de declaracions, i habilitar una oficina d'atenció per a orientar a la ciutadania en les seues gestions i possibles reclamacions. La sol·licitud de zona catastròfica es materialitzarà demà en la Junta de Govern Local.

Quant a l'oficina de suport a la ciutadania, serà l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) la que canalitze l'atenció. “Com cada estiu, l'habitual és que l'OMIC tanque per vacances el mes d'agost. No obstant això, hem gestionat ràpidament l'obertura excepcional de l'oficina durant les dues primera setmanes d'agost per a poder atendre tots els dubtes que genera la situació i secundar i orientar als nostres veïns i veïnes perquè puguen exercir els seus drets i veure resolta de la manera més beneficiosa per a ells la situació que els ha generat aquesta pedregada”, agrega la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. En concret, l'OMIC obrirà l'oficina especial d'assessorament per la pedregada tres dies a la setmana durant la primera quinzena d'agost: els dimarts i dimecres per la vesprada de 16.00 a 19.00 hores i els dijous pel matí, de 9.30 a 13.30 hores.

Pujar