elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real completa el tercer anell de fibra òptica per a avançar en la digitalització d'edificis i serveis municipals

  • Serveis Públics licita per 47.000 euros les obres per a l'ampliació de la xarxa de telecomunicacions / El projecte compta amb una subvenció de la Diputació

L'Ajuntament de Vila-real completarà la instal·lació del tercer anell de fibra òptica amb l'objectiu d'avançar en la digitalització i sensorització d'edificis i espais urbans que permeta optimitzar la gestió dels serveis. El departament de Serveis Públics ha licitat les obres per a la instal·lació d'aquest nou tram de fibra òptica, que discorrerà per l'est de la ciutat des de l'avinguda Itàlia fins al pavelló Sebastián Mora, completant el tercer dels anells concèntrics de la xarxa de telecomunicacions que connecten edificis i espais públics. “Amb aquesta nova fase, Vila-real disposarà de 173 quilòmetres de fibra òptica que fan possible la digitalització d'instal·lacions municipals i la gestió intel·ligent de serveis com l'enllumenat públic o el reg de parcs i jardins, i d'aquesta manera continuar construint la nova Vila-real del segle XXI digital, tecnològica i sostenible”, detalla el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal. Sobre aquest tema, l'edil emmarca aquests avanços en el projecte de Smart City en el qual treballa des de fa anys l'equip de govern dins de l'estratègia de Ciutat de la Ciència i la Innovació.

L'obra civil per a poder completar aquest tercer anell de fibra òptica municipal està en procés de contractació per un import de 47.262 euros, una quantitat que l'Ajuntament sufragarà gràcies a la subvenció obtinguda de la Diputació de Castelló a través del pla Reactivem-Castelló Obres. “Seguint la nostra línia d'aprofitar totes les oportunitats per a comptar amb finançament d'altres administracions, l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 50.000 euros de la institució provincial, que ens permet escometre ara aquesta inversió en la xarxa de telecomunicacions, malgrat la complicada situació econòmica municipal”, subratlla l'edil de Serveis Públics.

Aquest nou tram que completarà el tercer anell de telecomunicacions discorrerà per l'avinguda Itàlia, carrer Matilde Salvador, avinguda Europa, avinguda França, avinguda Grècia, avinguda Castelló i Camí Vell Onda-Castelló fins a arribar al pavelló poliesportiu Sebastián Mora. El període d'execució de les obres serà de dos mesos.

Segons la memòria del projecte, l'obra inclou “tres noves casetes de telecomunicacions per a albergar els nodes intermedis (pavelló Sebastián Mora, jardí de la Maiorasga i jardí de l'avinguda Itàlia), la realització dels encreuaments de carrers necessaris i la renovació de canalitzacions on s'haja vist afectada la canalització actual, tot això per a garantir la continuïtat de l'obra d'extrem a extrem”. Així mateix, també s'executaran les escomeses d'obra civil necessàries per a la interconnexió als quadres d'enllumenat públic que estan en el recorregut. En aquest sentit, una dels principals avanços que permetrà l'extensió de la xarxa de fibra òptica serà el monitoratge i digitalització de serveis com l'enllumenat, el reg de jardins o el control del trànsit a través de la xarxa de càmeres de seguretat, a més de la interconnexió d'edificis municipals.

Cal recordar que Vila-real va rubricar el mes de setembre passat el nou contracte de telecomunicacions, adjudicat a Telefónica, amb el qual la ciutat camina cap a un model intel·ligent, amb la sensorització i monitoratge de serveis públics a través de la plataforma Fiware. El contracte, amb una duració de quatre anys i un import anual de 339.768 euros, contempla una sèrie de serveis addicionals a la xarxa de telefonia i internet, enfocats a fer el salt a la Vila-real 5.0.

Pujar