elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real completa la instal·lació de noves parades i plataformes per a millorar la seguretat i accessibilitat del bus Groguet

Vila-real completa la instal·lació de noves parades i plataformes per a millorar la seguretat i accessibilitat del bus Groguet
  MÉS FOTOS
  Vila-real completa la instal·lació de noves parades i plataformes per a millorar la seguretat i accessibilitat del bus Groguet - (foto 2)

  El transport urbà gratuït de Vila-real, el conegut com a bus Groguet, completa una altra fase de millores amb la instal·lació de les noves marquesines i plataformes que milloren la seguretat, accessibilitat i prestacions del servei. En total, el departament de Mobilitat ha supervisat la col·locació de deu noves marquesines homologades i altres deu plataformes en diferents parades del nucli urbà el que suposa un “pas més en la implementació de les millores del nou servei i sobretot un avanç important en la seguretat i la comoditat per als usuaris de l'autobús urbà”, assenyala el regidor responsable de l'àrea, Emilio M. Obiol.

  L'emplaçament de les noves marquesines i plataformes s'ha definit sobre la base de criteris d'afluència d'usuaris i també s'ha buscat millorar les dotacions en punts perifèrics, per a potenciar l'ús del bus urbà, el primer servei de transport públic de la història de Vila-real i completament gratuït, tal com recorda Obiol. El bus Groguet va començar a rodar en 2018 com a prova pilot i des de llavors s'ha consolidat com un servei de transport fonamental a la ciutat i la xifra d'usuaris de la qual va en augment. De fet, en el que portem de 2023 ja pràcticament s'ha aconseguit la xifra d'usuaris de tot 2022, amb prop de 170.000 passatgers anuals. “El bus Groguet és una aposta d'aquest equip de govern per la mobilitat sostenible, un transport públic gratuït que molt pocs municipis tenen i que ara farà un nou salt en la seua modernització amb la incorporació de les millores en el nou servei”, remarca Obiol. Precisament una de les novetats més importants en aquest any ha sigut la nova flota d'autobusos, que li confereixen als vehicles una imatge moderna i avançada, al mateix temps que redueixen de manera significativa les emissions sonores i a l'atmosfera gràcies al sistema de Gas Natural Comprimit (GNC) que utilitzen.

  D’altra banda, les plataformes milloren l'accessibilitat del servei i les noves marquesines ofereixen una imatge actualitzada i totes les comoditats per a l'espera dels busos i la informació del servei. Les marquesines incorporaran a mitjà termini pantalles de seguiment de les expedicions en temps real, una informació en l'actualitat els usuaris ja poden seguir a través de l'app del servei de bus urbà de Vila-real.

  Des del departament de Mobilitat expliquen, a més, que les anteriors marquesines que s'han retirat es reubicaran en altres parades després d'un procés d'adequació, a fi de reutilitzar aquestes estructures i aprofitar al màxim els recursos disponibles.

  Pujar