elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real CF i FC Cartagena, rivals en la Copa del Rei i ànimes bessones?

Vila-real CF i FC Cartagena, rivals en la Copa del Rei i ànimes bessones?
  • A tots dos equips els uneix un submarí groc: coneix ací la història

El sorteig dels setzens de la Copa del Rei de futbol ha unit al Vila-real CF i FC Cartagena, dos equips que si bé només comparteixen ser mediterranis, a primera vista no tenen res a veure. Però no és així.

Al Vila-real CF se'l coneix com el submarí groc, una història que es remunta a la temporada 1967/68 quan l'equip en aquells dies buscava el seu asenso a la Tercera Divisió i un grup d'aficionats va començar a cantar el ‘Yellow Submarine’ del grup anglés de The Beatles. A partir d'ací, la cançó va quedar com un símbol més del club i afectuosament al Vila-real CF se'l coneix com el submarí groc.

Però, què ha això de veure amb l'FC Cartagena? L'equip albinegre té un submarí groc en el seu escut i és que el submarí d'Isaac Peral és tot un símbol a la ciutat.

Aquest submarí està situat en el Passeig d'Alfons XII, prop del Port Esportiu de Cartagena, i va ser construït per Isaac Peral en l'Arsenal de La Carraca (Cadis) en 1888.

Es tracta d'un submarí  torpediner de 22 metres d'eslora, capaç d'aconseguir 11 milles per hora navegant en superfície i 10 milles per hora submergit. Podia submergir-se fins a 300 metres de profunditat i comptava per al seu desplaçament amb dues hèlices mogudes per motors elèctrics de 30 c.v.

Pujar