elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real amplia la Fira de Nadal per a incentivar al comerç i les entitats locals i recuperar espais del centre per als vianants

Vila-real amplia la Fira de Nadal per a incentivar al comerç i les entitats locals i recuperar espais del centre per als vianants
  • La cita comercial, el muntatge de la qual s'ha adjudicat a una empresa local, es desenvoluparà del 20 de desembre al 3 de gener i comptarà amb pista de gel, atraccions i activitats infantils i 18 llocs de venda de comerços de la ciutat

MÉS FOTOS
Vila-real amplia la Fira de Nadal per a incentivar al comerç i les entitats locals i recuperar espais del centre per als vianants - (foto 2)
Vila-real amplia la Fira de Nadal per a incentivar al comerç i les entitats locals i recuperar espais del centre per als vianants - (foto 3)

Vila-real transformarà per segon any l'avinguda La Murà en un gran espai comercial i d'oci amb la instal·lació de la Fira de Nadal, un esdeveniment que en la seua segona edició es prolongarà durant dues setmanes, des del 20 de desembre fins al 3 de gener, en una aposta per “convertir la ciutat en un gran centre comercial”. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquesta segona edició de la Fira de Nadal, al costat del president de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), Paco Arrufat, en un acte que ha tingut lloc precisament a la Casa del Comerç, seu d’Ucovi, en el qual també han participat el regidor d'Economia, Xus Madrigal, i els edils de Turisme i Congressos, Diego Vila, i Joventut, Anna Vicens.

Benlloch ha destacat que l'objectiu d'aquest esdeveniment nadalenc, que inclou pista de gel, atraccions, activitats d'animació infantils i 18 llocs de venda d'establiments de la ciutat, és "convertir Vila-real en un gran centre comercial i fer veure als veïns que ací tenen tot allò que poden necessitar sense haver de desplaçar-se a altres poblacions". A més, tal com ha indicat l'alcalde, la ciutat "recupera espais per als vianants" i genera nous llocs de convivència alternatius a la plaça Major, que està ja “molt castigada” per la gran quantitat d'activitats i esdeveniments que alberga. El primer edil ha valorat que, després de l'experiència pilot del passat any, en aquesta edició el muntatge de la pista de gel, les atraccions i les parades comercials s'ha licitat i finalment ha sigut adjudicat a una empresa local, una cosa que “ens fa estar especialment satisfets”.

La fira amplia la seua duració respecte al passat any encara que, segons ha explicat l'alcalde, finalitzarà abans de la festivitat de Reis per a no dificultar el pas de la tradicional Cavalcada que organitza la Joventut Antoniana des de fa més de 90 anys. “Volem ser sensibles i compatibilitzar les dues facetes, poble i ciutat, que té Vila-real”, ha apuntat i ha assenyalat també que “l'any passat va quedar demostrat que tallar l'avinguda La Murà durant aquests dies no va generar cap problema, la qual cosa ens obri noves possibilitats de futur”. En aquest sentit, el primer edil ha recordat l'èxit de la primera edició de la Fira de Nadal, que va comptabilitzar un miler de visites diàries, i ha assegurat que enguany “hem fet un avanç i una millora”, amb l'ampliació de dies. A més, també ha posat de rellevància que de nou es comptarà amb preus assequibles per a les atraccions, de manera els tiquets de la pista de gel tindran un cost de 2 euros, mentre que el carrusel i altres atraccions infantils costaran 1,5 euros per viatge.

El president d’Ucovi, Paco Arrufat, ha valorat de manera positiva aquesta iniciativa que tracta de “dinamitzar el centre i aconseguir que els vila-realencs es queden a la ciutat durant el Nadal”.

Benlloch ha agraït el treball d’Ucovi i la col·laboració de diferents entitats culturals i socials de Vila-real per a fer possible la fira com Xarxa Teatre, ACE Arts Marcials, AC Otakuonda, AC Sambalea, el Club Patí Ciutat de Vila-real, Xaranga Vakalenta, Sal de la Fila o la Joventut Antoniana. L'alcalde ha convidat a tots els veïns i veïnes a gaudir de la Fira de Nadal i ha remarcat que l'equip de govern treballa per recuperar espais del centre per als vianants i per això està realitzant “un esforç” a través del pla d'aparcaments i el servei d'autobús urbà gratuït que donen una alternativa als vehicles.

Pujar