elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real acull una exposició i una jornada de conferències com a part dels actes oficials de la Generalitat pel 9 d’Octubre

    La Generalitat Valenciana ha inclòs també a Vila-real en la programació oficial commemorativa del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, amb una exposició sobre cartografia històrica del Regne de València i una jornada de conferències en les quals es tractaran temes com la condició jurídica de la dona en Els Furs. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presidirà l'obertura de totes dues activitats, que comptaran amb la participació del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

    Així, la seu de la Fundació Caixa Rural Vila-real obrirà les seues portes aquest divendres 4 d'octubre a les 18.00 hores per a la inauguració de l'exposició El Regne de València en la cartografia històrica dels segles XVI a XIX, una mostra que romandrà oberta fins al pròxim 18 d'octubre.

    Seguidament, també en l'edifici social de Caixa Rural Vila-real, es donarà pas a les ponències, impartides per professors de la Universitat Jaume I. Després de l'obertura oficial de les jornades per part de l'alcalde de Vila-real, la primera de les conferències serà El naixement del Regne de València a través dels Furs, a càrrec del professor d’Història del Dret Vicent Garcia Edo: seguidament, el professor d’Història Medieval Carles Rabassa dissertarà sobre La formació dels terres de la Plana en temps de Jaume I; finalment, la professora i vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la UJI, Carmen Lázaro Guillamón, impartirà la conferència La condició jurídica de la dona en els Furs. Està previst que el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, realitze la clausura institucional de l'acte.

    Pujar