elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real aconsegueix prop de 40.000 euros de la Generalitat per al foment del valencià, la major subvenció de la província

Vila-real aconsegueix prop de 40.000 euros de la Generalitat per al foment del valencià, la major subvenció de la província
  • També és la segona de la Comunitat Valenciana, només per darrere de València i empatada amb la ciutat d'Elx

La Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una subvenció de 39.222 euros per al foment del valencià en l'àmbit municipal concedida per la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Es tracta de la quantia més elevada aconseguida pels municipis de la província de Castelló en la convocatòria d'enguany i la segona de la Comunitat Valenciana, només per darrere de València i empatada amb la ciutat d'Elx.

D'aquesta manera, Vila-real aferma el seu lideratge en l'impuls, defensa i promoció del valencià a nivell local, gràcies al treball de la Regidoria de Normalització Lingüística, que en 2020 va celebrar el seu 25é aniversari. De fet, la subvenció obtinguda pel consistori correspon al programa de suport als serveis lingüístics valencians; d'aquesta manera, l'ajuda de la Generalitat Valenciana servirà per a donar suport al funcionament d'aquest departament municipal, que compta amb tres tècniques adscrites.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha valorat i agraït el treball de les tècniques de la regidoria i ha subratllat el compromís de l'Ajuntament de Vila-real amb la defensa de la llengua “en el qual sempre hem sigut un referent i un exemple en tota la Comunitat”.

Pujar