elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un e-TRAM unirà Almassora, Castelló i Vila-real: com serà el nou transport urbà?

Un e-TRAM unirà Almassora, Castelló i Vila-real: com serà el nou transport urbà?
  • Carlos Mazón anuncia durant la seua visita a Vila-real la necessitat que els tres ajuntaments i la Generalitat Valenciana aconseguisquen un consens per a implantar este servici de transport

Durant la seua primera visita institucional este matí a Vila-real, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha avançat que la ciutat estarà connectada amb Castelló i Almassora amb un e-TRAM, un tramvia que “permeta la mobilitat dels veïns” d'estes tres poblacions.

Mazón ha assegurat que s'estudiarà el millor traçat possible i es farà de la mà dels ajuntaments. Per a això, el cap del Consell ha avançat que els consistoris de Castelló, Vila-real i Almassora establiran les característiques d'este transport públic l'estudi del qual ja disposa de consignació pressupostària per a la seua licitació.

Com serà el tram?

Si bé a Castelló de la Plana, el TRAM és un sistema de transport que circula per una plataforma independent, amb catenàries, Carlos Mazón ha assegurat que en el cas del transport públic que unirà a les tres ciutats “no necessàriament ha de tindre una plataforma específica” atés que “hi ha solucions molt modernes que no han de partir a les ciutats, ni alterar la mobilitat”. Pel que “ens asseurem perquè nasca -l'e-TRAM- des del consens municipal”.

Per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, també ha mostrat la seua satisfacció perquè la Generalitat ha confirmat la seua intenció de comunicar la ciutat de Vila-real amb Almassora i Castelló a través d'un tramvia “àgil, amb poc impacte” i per això “estem totalment d'acord a asseure'ns a treballar per a millorar la connexió entre els tres municipis amb un transport públic de qualitat”.

Pujar