elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple ratifica l'eixida de Vila-real del Pacte de la Ceràmica per a rendibilitzar els 40.000 euros anuals de la quota municipal

El Ple ratifica l'eixida de Vila-real del Pacte de la Ceràmica per a rendibilitzar els 40.000 euros anuals de la quota municipal
  • L'Ajuntament aprova la incorporació de la ciutat a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat, sense cost per al municipi, i fixa els festius locals de 2020 en el 18 de maig i el 26 de desembre

MÉS FOTOS
El Ple ratifica l'eixida de Vila-real del Pacte de la Ceràmica per a rendibilitzar els 40.000 euros anuals de la quota municipal - (foto 2)

Vila-real no continuarà formant part del Pacte de la Ceràmica. El Ple ha ratificat, amb els únics vots en contra del Partit Popular, la decisió anunciada fa unes setmanes pel regidor d'Economia, Xus Madrigal, amb l'objectiu d'estalviar i rendibilitzar els 40.000 euros a l'any que li costa a la ciutat la participació en el consorci.

“Les circumstàncies que van motivar la creació del Pacte de la Ceràmica han canviat i els resultats d'aquests anys no justifiquen que continuem invertint 40.000 euros en el desenvolupament d'unes activitats que també impulsen i, de manera molt eficaç, les nostres entitats locals”, assenyala Madrigal. “Hui, Vila-real és la ciutat de la Comunitat amb menys atur. En aquests anys, hem estretit la relació amb entitats i associacions per a establir una aliança amb la societat que ens porta a invertir quasi tres milions d'euros en 59 convenis directes, enfront dels 700.000 euros que es destinaven en 2011, molts d'ells amb entitats de caràcter econòmic com Tots Units, Fundació Caixa Rural, Adavi, Ucovi o Cambra de Comerç. I a això se suma també el reforç del treball amb les empreses locals”, especifica.

D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la incorporació de la ciutat a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat i la seua marca l’Exquisit Mediterrani, una xarxa sense cap cost per al municipi que permetrà la promoció dels esdeveniments locals vinculats a la gastronomia, com la Ruta de la Tapa, Jornades gastronòmiques de l’olleta de la Plana, la Xulla o el sopar medieval que organitza l'Associació Gastronòmica de Vila-real. La declaració institucional en rebuig a l'ús sexista de la imatge de la dona amb finalitats publicitàries, motivada per la denúncia pública del Grup de Dones de Vila-real contra la publicitat sexista d'una empresa de transport amb seu a la ciutat, ha sigut uns altres dels punts de la sessió ordinària d'agost, que ha donat llum verda també als festius locals de 2020. El 18 de maig –dia posterior a Sant Pasqual, que serà diumenge- i el 26 de desembre, segon dia de Nadal o de Sant Esteve, seran els festius locals de l’any que ve. 

Durant el Ple, la nova regidora de Compromís, Maria Fajardo, ha promés el seu càrrec, després de la marxa de María Dolores Parra a la Direcció General d'Internacionalització de la Conselleria d'Economia. A més, s'han aprovat definitivament les modificacions de normes urbanístiques relatives a la regulació d'usos en les zones verdes majors de 5.000 metres quadrats, corregint irregularitats, i les condicions en patis d'edificacions semiobertes.

Pujar