elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig exigeix a Sánchez i a Europa el suport que garantisca la supervivència de la ceràmica

Puig exigeix a Sánchez i a Europa el suport que garantisca la supervivència de la ceràmica
  • El President de la Generalitat Valenciana ha posat en valor durant la Fira Destaca de Vila-real la capacitat d'innovació del sector tauleller valencià

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha apuntat durant la inauguració de la Fira Destaca de Vila-real la necessària ajuda per part de les institucions al sector ceràmic valencià, que està travessant un moment de dificultat a conseqüència de la guerra de Putin contra Ucraïna.

Per això, ha advocat per una política industrial europea que garantisca la supervivència del sector ceràmic, i ha exigit al govern d'Espanya i a la Comissió Europea l'adopció de mesures de suport a aquest sector “fonamental” per a l'economia valenciana i espanyola.

Ximo Puig ha assegurat que Europa ha estat immersa en un “procés de desindustrialització que ens ha desarmat des de la perspectiva econòmica”, la qual cosa ha perjudicat el teixit industrial durant la pandèmia i en l'actual situació d'escalada de preus, especialment energètics.

En aquest sentit, el cap del Consell ha reclamat el suport de totes les institucions al sector ceràmic, que ha considerat de “capital” per a l'economia, i ha insistit en la necessitat que el Govern d'Espanya adopte “almenys les mateixes mesures que els nostres competidors italians”.

Durant la seua intervenció, ha explicat la rellevant aportació de la ceràmica a l'economia espanyola, especialment quant a exportacions, atés que més del 80% de la seua producció es comercialitza en l'exterior, la qual cosa suposa “una aportació de gran importància per a la balança comercial”.

D'altra banda, ha fet referència al suport econòmic del Consell a la indústria ceràmica i ha recordat que s'ha posat a la disposició del sector 100 milions d'euros, dels quals 25 ja han sigut sol·licitats per les empreses, mitjançant crèdits participatius a llarg termini, que contribuiran al seu enfortiment.

El president ha valorat que es tracta d'un sector “viable” i en permanent innovació a causa de la seua “visió empresarial potent” i a la seua vinculació amb la universitat, i ha reiterat l'aposta del Consell per aconseguir nous combustibles renovables, alternatius als combustibles fòssils, que contribuïsquen a la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic, al mateix temps que s'aconsegueix la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana.

Destaca 2022

Impulsada per l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica de l'UJI, ‘Destaca 2022’ se celebra del 16 al 18 de novembre, en el Centre de Fires, Congressos i Trobades de Vila-real.

Es tracta d'un esdeveniment de transferència científica, tecnològica i d'innovació referent a Castelló i en la Comunitat Valenciana, i contribueix a generar sinergies entre institucions, empreses i centres d'investigació per a canalitzar el coneixement cap a l'àmbit socioeconòmic en un context de crisi i incertesa com l'actual.

La present edició compta amb la participació de més de 50 empreses i institucions, i coincidint amb la seua celebració també s'ha programat la Trobada Nacional de Materials, el Fòrum d'Innovació Oberta del CEEI Castelló i el Fòrum del Pensament de ATC, així com el lliurament dels guardons de la Fundació Globalis.

Pujar