20 de gener de 2021 20/1/21

El PP proposa activar de manera urgent ajudes que frenen la destrucció d'ocupació a Vila-real després de perdre 400 ocupacions a l'abril

El PP proposa activar de manera urgent ajudes que frenen la destrucció d'ocupació a Vila-real després de perdre 400 ocupacions a l'abril - (foto 1)
  • Els populars sol·liciten activar mesures urgents enfocades a esmorteir l'efecte negatiu de la crisi del coronavirus en l'economia local

El Partit Popular de Vila-real ha reclamat hui la necessitat de posar en marxa de manera urgent plans d'ocupació concrets i mesures per a reactivar l'economia davant l'escalada de l'atur en la població.

Un augment que “s'ha desbocat amb la pandèmia del coronavirus però ja portava una tendència a l'alça diversos mesos”. No obstant això, la crisi del coronavirus “està posant de debò perille l'activitat econòmica a Vila-real i cal prendre mesures”, ha explicat la regidora del PP, Daura Llop.

L'edil ha advertit que “amb la responsabilitat de sumar al govern local, des del PP hem presentat moltes mesures que després de diverses converses amb els veïns sabem que els ajudarien en general i als xicotets negocis en particular, com és el cas del pla Reactivem Vila-real”.

Amb 14 persones perdent cada dia el seu ús durant el mes d'abril a la ciutat i un total de 382 aturats més respecte a març, arribem als 4.138 aturats.  En aquesta situació es fa més urgent que mai l'adopció de mesures sanitàries, econòmiques i fiscals que permeten dinamitzar l'economia vila-realense amb seguretat, però també com més prompte millor.

Cada dia que passa sense adoptar mesures, és un dia que perd Vila-real, ha advertit Llop. Amb 4.138 persones en l'atur, l'increment de 874 persones des de gener i 382 respecte a març, la ciutat necessita ajuda del seu Ajuntament. “En aquests moments l'espera del que poden o no fer altres administracions, hauria d'estar fora del calendari d'una bona gestió. Ara és quan es necessita acció i liquiditat que esmorteïsca els efectes econòmics en els quals ja estem immersos”, ha assenyalat la regidora.

Els populars han estat des del minut zero presentant propostes a l'Ajuntament enfocades en els diferents sectors econòmics per a mitigar la crisi econòmica pel Covid-19: mesures com bonificar impostos i taxes, ampliar l'espai de les terrasses, plans d'ocupació, una aposta decidida per a ajudar als autònoms…. “Ara és el moment que l'administració local es pose al servei dels ciutadans”.

Pujar