elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dóna a conèixer els seus primers avanços

El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dóna a conèixer els seus primers avanços
  MÉS FOTOS
  El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dóna a conèixer els seus primers avanços - (foto 2)
  El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dóna a conèixer els seus primers avanços - (foto 3)
  El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dóna a conèixer els seus primers avanços - (foto 4)

  El Projecte de Diversitat Agrosocial, que va començar la seua marxa en el mes d'abril en una parcel·la de 400 metres de l'edifici Santa Anna de la Fundació Caixa Rural Vila-real, ha donat a conèixer els seus primers avanços.

  La iniciativa, impulsada per la Generalitat Valenciana, juntament amb l'Ajuntament de Vila-real i el Centre d'Educació Especial la Panderola, se centra en la recuperació de les llavors de la tradicional bajoca de la ciutat. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho; la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Chàfer, i el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, entre d'altres, han visitat l'Estació experimental agrària, on s'ha fet balanç dels primers mesos en funcionament i s'han analitzat els reptes a aconseguir el pròxim any.

  "Per a nosaltres és molt important participar en aquest projecte, que forma part del Pla valencià d'agricultura ecològica, que pretén recuperar i posar en valor varietats hortícoles locals en risc d'erosió genètica i amb valor agronòmic", afirma Sancho, qui ha felicitat als alumnes del CEE la Panderola pel treball que han realitzat, no només en la posada a punt de la parcel·la on han treballat, sinó en la sembra i multiplicació de les llavors de bajoques procedents del banc. "És un producte que en uns altres temps va ser un dels motors de l'economia local i podria tornar a ser-ho, gràcies a la revaloració de les produccions que suposa l'agricultura ecològica", apunta.

  L'esdeveniment ha servit per a fer el lliurament oficial al banc de llavors de les primeres sements aconseguides per part dels alumnes de la Panderola i per a formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria, l'Ajuntament, la Fundació Caixa Rural i la Panderola. A més, s'ha realitzat una taula redona amb agricultors de diferents punts de la província, que han parlat sobre la recuperació d'algunes varietats tradicionals i s'ha retut homenatge a l'agricultor Vicente Canós, de Moncofa, que es jubila i dóna la seua col·lecció al banc local.

  Pujar