Castellano
PORCELANOSA 50 ANIVERSARI

Porcelanosa compleix cinc dècades: de l'arrelament local a la seua expansió internacional

Porcelanosa compleix cinc dècades: de l'arrelament local a la seua expansió internacional
  • El Grup, que ha sigut clau en el procés d'industrialització de Vila-real, suma a importants famosos a la seua marca

Porcelanosa no necessita targeta de presentació. La marca d'aquesta empresa, amb arrels a Vila-real, ha conquistat els cinc continents i és un exemple d'innovació, distinció i elegància. En 2019, el Grup va rebre el Premi d'Innovació en la categoria de Gran Empresa que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació.

El compromís amb el medi ambient també és una altra dels pilars del Grup Porcelanosa amb la reutilització dels abocaments de la ceràmica amb la finalitat de reduir les emissions de CO₂ i l'ús d'energia neta per a créixer de manera justa i responsable.

Enguany, Porcelanosa està d'aniversari i gràcies al seu arrelament local enguany s'ha implicat, més si cap, en la vida social i festiva de la localitat, col·laborant en el llibret de les festes en honor a la Verge de Gràcia, al costat d'una àmplia programació durant tot l'any amb activitats culturals, gastronòmiques, esportives i solidàries.

Porcelanosa: els seus orígens

Va ser en 1970 quan José Soriano, impulsor i referent de la indústria ceràmica a Castelló, s'associa als germans Héctor i Manuel Colonques per a posar en marxa una planta per a la fabricació de paviments i revestiments ceràmics de pasta blanca. D'aquesta manera, deixaven arrere l'argila roja, l'element amb el qual en aquella època es fabricava la ceràmica, i en 1973 van fundar Porcelanosa, la primera fàbrica del món que produïa taulells de pasta blanca, donant un toc de distinció i elegància.

En els anys 70, Vila-real era una ciutat eminentment agrícola i el naixement de Porcelanosa va ser clau en el procés d'industrialització de la ciutat, canviant el model productiu que hui dia segueix implicat en la cerca de solucions integrals per a un planeta que està en constant evolució.

La similitud de la pasta blanca amb la porcellana va donar origen al nom de la mercantil que mig segle després és un referent mundial en el món del disseny i la innovació, i compta amb unes modernes instal·lacions, adaptades a les noves tecnologies i maquinària de nova generació.

Durant els seus inicis, Porcelanosa comptava amb 98 empleats i unes instal·lacions de 25.000 metres quadrats. Hui dia tenen més de 1.000 punts de venda per tot el món i una plantilla que supera els 5.000 treballadors que formen el seu capital humà.

Porcelanosa, un gran grup empresarial

Si en 1973 es posava en marxa Porcelanosa, amb el pas dels anys, amb la forta demanda i l'esperit emprenedor dels seus fundadors, aquesta empresa ha aconseguit convertir-se en un gran grup empresarial. En 1986 naixia Veniu, un any després el feia Gamadecor, en 1993 naixia Systempool, en 1999 arribaven l’Antic Colonial i Butech, l'any 2001 naixia Noken i en 2004 ho feia Urbatek amb la marca xtone de làmines ceràmiques de gran format.

Porcelanosa, la marca dels famosos

Isabel Presyler ha sigut, sens dubte, un dels rostres famosos més vinculats a Porcelanosa, convertint-se en la imatge del Grup, que ara sembla haver heretat la seua filla Tamara Falcó.

L'actual Rei Carles III d'Anglaterra també va visitar les instal·lacions de Porcelanosa l'any 2001, sent Príncep de Gal·les, com els va comptar elperiodic.com.

Gina Lollobrigida, Antonio Banderas, Nieves Álvarez, George Clooney, Kevin Costner, Sarah Jessica Parker o Cindy Crawford també han participat en la comunicació institucional de Porcelanosa.

MÉS FOTOS
Porcelanosa compleix cinc dècades: de l'arrelament local a la seua expansió internacional - (foto 2)
Porcelanosa compleix cinc dècades: de l'arrelament local a la seua expansió internacional - (foto 3)
Porcelanosa compleix cinc dècades: de l'arrelament local a la seua expansió internacional - (foto 4)
Pujar