elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local avança en l'impuls a la mobilitat sostenible amb la incorporació d'altres sis vehicles

La Policia Local avança en l'impuls a la mobilitat sostenible amb la incorporació d'altres sis vehicles

    La Policia Local de Vila-real continua ampliant la flota de vehicles d'acord amb criteris de sostenibilitat i eficiència. Després de la renovació, l'any passat, de cinc vehicles per uns altres més ecològics, ara el cos policial fa un pas més amb la licitació d'altres sis amb destinació a diferents unitats de la Policia Local així com a Protecció Civil. El subministrament d'aquests vehicles, que es realitza a través d'un contracte de rènting durant quatre anys amb opció de compra, està en procés de licitació per a substituir els vehicles actuals per venciment del contracte. Al mateix temps, s'aposta per la progressiva incorporació de tecnologia elèctrica i híbrida per a afavorir una mobilitat més sostenible dels agents i una millor prestació del servei.

    La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, destaca la voluntat del consistori de “dotar a la Policia Local i al servei de Protecció Civil d'un equipament més modern i respectuós amb el medi ambient però que al mateix temps assegura una ràpida resposta en situacions d'emergència”. La Policia Local compta en l'actualitat amb una flota de 25 vehicles, dels quals deu són motocicletes i la resta cotxes. Amb la renovació que es durà a terme amb aquest contracte, s'actualitzarà una cinquena part dels turismes, de manera que, amb la renovació realitzada l'any passat, es fa un pas important per a comptar amb una flota híbrida o elèctrica en la seua pràctica totalitat.

    La licitació, que consta de cinc lots, es realitzarà a través d'un contracte d'arrendament amb opció a compra, amb una duració de quatre anys. Dels sis vehicles, dos són SUV híbrids tipus patrulla, un altre és un furgó d'atestats, un quart és un altre vehicle tipus SUV híbrid camuflat i el cinqué és un cotxe patrulla elèctric. Finalment, també s'inclou una furgoneta amb equipament per a Protecció Civil. En el cas del furgó d'atestats s'ha hagut d'optar per un vehicle de combustible dièsel per qüestions operatives i tenint en compte la funcionalitat d'aquest equipament.

    L'import de la licitació, incloent-hi impostos, és de 465.511 euros per als quatre anys de contracte i el termini per a presentar ofertes està obert fins al 31 de juliol.

    Pujar