elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB

Pilar Abella, una nadadora exemplar rep el premi a la millor trajectòria esportiva de Vila-real

Pilar Abella, una nadadora exemplar rep el premi a la millor trajectòria esportiva de Vila-real
  • Natural de les Alqueries, és mestra d'educació primària a Castelló i sent vertadera passió per l'esport

Vila-real acollirà dijous que ve 23 de febrer la Gala de l’Esport 2022 amb l'objectiu de reconéixer als esportistes, clubs i entitats que han destacat al llarg de l'any.

Entre ells, Pilar Abella Molés -de Les Alqueries- destaca per la seua trajectòria i que cull èxits en el món de la natació. Aquesta esportista rebrà el premi a la millor trajectòria esportiva de Vila-real, un guardó que també rebrà Guillermo Prats Barrionuevo, a la millor trajectòria d'entrenador, gestor o directiu en el món del bàsquet.

Mestra d'educació primària en un col·legi de Castelló, porta pràcticament tota la vida vinculada a l'esport. Va començar amb 7 anys en el món de la natació i ara, als seus 30, sent vertadera passió per l'esport, practicant altres disciplines com running i bicicleta, i fins i tot ha fet algun triatló.

Què suposa per a tu aquest premi a la millor trajectòria esportiva?

Aquest premi suposa un reconeixement a tants anys de dedicació a la natació.

Quan vas començar amb el món de la natació?

Vaig començar als 7 anys quan una monitora que treballava en la piscina de Vila-real em va veure nadar en la piscina de la meua casa i li va dir als meus pares que provara amb el club de natació que hi havia a Vila-real. Encara que durant els primers dies els deia als meus pares que no volia tornar, el meu entrenador va parlar amb ells i els va dir que jo volia fer el mateix que la resta dels meus companys i per això em cansava tant.

Amb el temps, la natació va passar a ser part imprescindible de la meua vida i això em va portar a guanyar diferents proves en els campionats autonòmics, participant també en tots els campionats d'Espanya i fins i tot vaig ser amb la selecció valenciana de natació.

Quantes hores dediques al dia a la natació?

Quan em dedicava més professionalment, podríem dir, entrenava tres hores al dia de dilluns a dissabte, comptant les hores de gimnàs i els entrenaments de piscina al matí i vesprada.

Actualment només li dedique una hora al dia, ja que també compagine la natació amb altres disciplines com córrer o fer bicicleta.

Com compagines la vida familiar, laboral i esportiva?

No és del tot fàcil, però sempre he tingut molta força de voluntat i això em permet alçar-me diàriament molt prompte per a entrenar abans d'entrar a treballar a l'escola. La meua família i les persones que tinc més pròximes, saben la importància que té per a mi l'entrenament diari i em coneixen molt, després de tants anys.

La disciplina és important per a una esportista, sobretot si la intenció és la competició, a quina has hagut de renunciar o renúncies per a poder estar en el més alt?

La disciplina és la clau per a tindre sort en l'esport, sobretot en competició. Quan era xicoteta, a l'escola renunciava a qualsevol activitat extraescolar que em llevara hores d'entrenament i entre setmana només em dedicava a estudiar i a entrenar.

Ara potser renuncie a tindre més vida social, sobretot nocturna, ja que normalment m'alce d'hora per a entrenar.

Qui és el teu referent dins de la natació?

Francament, tinc bastants referents dins de la natació. Quan era més xicoteta el meu referent sempre ha sigut una de les millors amigues que tinc, Yurema Requena, olímpica a Pequín 2008. Ara també són referents qualsevol persona pròxima a mi que viu la natació com jo i que ha de compaginar l'esport amb els fills, i mai deixen de nadar.

MÉS FOTOS
Pilar Abella, una nadadora exemplar rep el premi a la millor trajectòria esportiva de Vila-real - (foto 2)
Pujar