elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Multa als conductors de patinets a Vila-real per circular per voreres o en zones per als vianants

Multa als conductors de patinets a Vila-real per circular per voreres o en zones per als vianants
  • La Policia Local tanca la campanya amb 32 sancions

La Policia Local de Vila-real ha finalitzat la campanya especial d'informació i control sobre la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquesta campanya va donar inici el passat 18 de març atesa l'entrada en vigor de la nova ordenança municipal de trànsit, la qual regula per primera vegada la circulació dels VMP, i s'ha desenvolupat durant un mes. En aquest temps, la Policia Local ha interposat un total de 32 sancions a usuaris d'aquesta mena de vehicles, sobretot patinets, i en més de la meitat dels casos el motiu de denúncia ha sigut per circular per voreres o zones per als vianants, alguna cosa que queda prohibida en la nova ordenança.

La campanya de control realitzada per la Policia Local va estar precedida d'accions informatives, com a xarrades en els instituts de la ciutat, a més de difusió de cartelleria i material audiovisual en xarxes socials amb les principals novetats de l'ordenança.

Del total de multes imposades durant la campanya, un 52% han sigut per circular per la vorera o zones per als vianants, un 23% per anar dues persones muntades en un mateix patinet, el 18% per anar en direcció contrària a la senyalitzada, mentre que un 6% es reparteix a no respectar semàfors i/o haver circulat utilitzant auriculars.

Des de la Policia Local de Vila-real, l'intendent José Ramón Martínez assenyala que “encara que es continuen cometent infraccions, hem notat una important millora i les infraccions han baixat considerablement, però hem de seguir vigilants i és important que la ciutadania es consciencie sobre la nova normativa de circulació d'aquesta mena de vehicles, per la seua seguretat i la de la resta de conductors i vianants”.

Pujar