elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón visita Vila-real: aconseguix diversos acords amb Benlloch i s'emporta el 'cordonet' de Sant Pasqual

Mazón visita Vila-real: aconseguix diversos acords amb Benlloch i s'emporta el 'cordonet' de Sant Pasqual
  • El president i l'alcalde fixen un calendari amb objectius en educació, sanitat, infraestructures i servicis per a millorar la vida de la gent

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha visitat este matí Vila-real on ha mantingut una reunió amb l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, en la qual han aconseguit diversos acords i han fixat un calendari de treball per a poder dur-los a terme. De fet, el cap del Consell s'ha compromés a visitar Vila-real, de nou, abans de l'estiu.

Visita de Carlos Mazón a Vila-real
Visita de Carlos Mazón a Vila-real

Benlloch ha qualificat de “molt productiva” la reunió, que ha durat quasi dos hores, en la qual s'han fixat els objectius entre l'Ajuntament de Vila-real i la Generalitat Valenciana per a “millorar la vida de la gent”, per la qual cosa “ens hem marcat un full de ruta en estes qüestions” des de “el respecte institucional”.

Per part seua, Carlos Mazón ha mostrat el seu compromís amb la ciutat, establint un “marc de treball” perquè “Vila-real té dèficit històric d'inversions i necessitats”, per la qual cosa ha mostrat el seu compromís a invertir des de la Generalitat Valenciana en infraestructures, sanitat, educació, medi ambient o cultura.

El cap del Consell ha aprofitat la seua visita a Vila-real per a anunciar que demà el govern valencià en ple aprovarà el decret de llibertat educativa perquè els pares puguen triar el centre en el que volen que estudien els seus fills, amb la implantació del districte únic en la Comunitat Valenciana per al curs 2024-25.

Els acords entre Ajuntament i Generalitat

Benlloch s'ha compromés a retirar el recurs contra la Generalitat Valenciana pel desmantellament de la seu de la Direcció Territorial d'Innovació. “Carlos Mazón ha mostrat la seua absoluta voluntat de treballar en un projecte d'innovació que reforce la marca Vila-real” i per a això totes dues administracions han acordat la creació d'una taula per a crear un projecte potent d'innovació.

Així mateix, el cap del Consell ha mostrat sensibilitat respecte a la futura residència de discapacitat i d'alzheimer. “La Generalitat Valenciana està treballant a redefinir el model per a donar més eficiència en infraestructures que sabem costen molt a construir” pel que tots dos s'han donat un termini de tres mesos per a com gestionen la donació dels terrenys del Vila-real CF.

A més, després de quatre anys de reivindicacions a l'anterior govern de la Generalitat Valenciana, Mazón s'ha compromés a crear de manera immediata dos habitacions de respir amb tres llits cadascuna per a la residència de discapacitats que donaran resposta a les famílies que en un moment puntual tenen alguna necessitat.

Respecte del TRAM, Benlloch ha mostrat el compromís de la Generalitat Valenciana de construir un e-tram que connecte Vila-real, Castelló i Almassora “sense necessitat de llevar aparcament i de catenàries”. “La Generalitat treballa per un transport públic urbà, fàcil i àgil”.

Finalment, l'alcalde de Vila-real ha anunciat que se sumen al pla VIU per a la construcció d'habitatge públic perquè “Vila-real té problemes i ens juguem la dècada com a consolidació com a ciutat”.

Per part seua, Carlos Mazón ha mostrat l'interés del govern valencià de culminar la ronda de Vila-real, prioritzar la reobertura del centre de salut de Torrehermosa que ja està consignat en els pressupostos encara que seguixen a l'espera que el Govern d'Espanya “ens deixe operar”, així com una inversió de 2,1 milions d'euros per a ampliar l'hospital La Plana amb servicis com a sedació en colonoscòpia, reforçar consultes externes o tractaments de salut mental, tots ells pressupostats pel Consell; a més de la construcció del quart IES i la inversió en el centre integral de Formació Professional per a la formació de treballadors del sector ceràmic.

El 'cordonet' de Sant Pasqual per a Carlos Mazón

Després de l'atenció als mitjans, l'alcalde de Vila-real ha fet lliurament al president d'uns obsequis perquè tinga un record de la seua primera visita institucional, entre ells un 'cordonet' de Sant Pasqual que Benlloch ha col·locat en la nina al president Carlos Mazón.

Casabó agraïx a Mazón "el seu compromís i determinació per a posar fi a huit anys de dèficit d'inversions de la Generalitat a Vila-real”

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Vila-real, Adrián Casabó, ha agraït al President de la Generalitat, Carlos Mazón, "el seu compromís i determinació per a posar fi al dèficit d'inversions de la Generalitat a Vila-real durant els huit anys de govern de PSOE i Compromís en la Comunitat".

"En la visita a la nostra ciutat, Mazón ha deixat clar que coneix molt bé quines són les necessitats que té Vila-real, al mateix temps que ha demostrat que el Consell que presidix està treballant des del primer dia per dotar a esta ciutat dels servicis necessaris en matèria educativa, sanitària, assistencial i de connexions", ha apuntat Casabó.

"És d'agrair que, davant la confrontació i l'atac dels últims mesos, Mazón haja respost hui amb voluntat de diàleg i ganes de col·laborar amb l'administració local des de la Generalitat per a oferir solucions als problemes que tenen els vila-realencs. Això és el que necessiten els nostres veïns, solucions i no excuses i enfrontaments polítics que no porten a cap costat", ha assegurat el portaveu popular.

Pujar