elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament

L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament
  MÉS FOTOS
  L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament - (foto 2)
  L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament - (foto 3)
  L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament - (foto 4)

  La parròquia Arxiprestal Sant Jaume de Vila-real celebra aquest dissabte la benedicció i inauguració de l'orgue romàntic després d'un delicat procés de restauració en el qual ha col·laborat l'Ajuntament de Vila-real, a més de la Diputació de Castelló i diferents particulars, empreses i institucions de la localitat.

  Així, està previst que a les 19.30 hores d'aquest dissabte tinga lloc la benedicció del renovat instrument per part del bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, després de la qual es podrà tornar a escoltar el so dels més de 1.400 tubs que conformen aquest instrument i que han sigut restaurats pel taller de l’organer Carlos M. Álvarez.

  En la recuperació d'aquest magnífic instrument, que data de 1931 i que està situat al cor de l’entrada principal al temple, han col·laborat particulars, empreses i institucions, entre elles l'Ajuntament de Vila-real que ha realitzat una aportació de 32.000 euros.

  Després de la benedicció i inauguració d'aquest dissabte, la Fundació Caixa Rural de Vila-real patrocina un cicle de concerts que continuarà el 2 de novembre a les 20 hores amb Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. El dia 9 de novembre el concertista serà Pedro Alberto Sánchez, organista del Real Monestir de l'Escorial i director de la Setmana Internacional d'Òrgan de Madrid a l'església de Sant Manuel i Sant Benito. L'últim dels concerts serà interpretat el 15 de novembre per l'organista titular de la Real Església de Sant Ginés de Madrid, Felipe López.

  Pujar