elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

LNVRSXXI: Vila-real aposta per un pla de millora i dotació de noves seus d'associacions per a avançar en l'aliança social

    L'Ajuntament de Vila-real aposta per continuar enfortint el teixit associatiu de la ciutat per a avançar en l'aliança amb la societat que ha anat construint des de fa més d'una dècada. Així, el projecte de La nova Vila-real del segle XXI, nascut del consens per a l'elaboració de l'Agenda Urbana, contempla entre les diferents accions dirigides al foment de la participació i l'associacionisme, un pla de millora de les seus dels col·lectius ciutadans i associacions de veïns. “La nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora, no serà possible sense les entitats que, des de diferents àmbits com el social, sanitari, cultural, etc., nodreixen a la nostra ciutat i, en aliança i treball conjunt amb l'Ajuntament, donen resposta a necessitats i inquietuds de la ciutadania”, assenyala l'alcalde, José Benlloch.

    Però perquè aquests col·lectius puguen desenvolupar la seua activitat, “és necessari que compten amb instal·lacions dignes que els permeten treballar en els seus projectes o atendre usuaris d'una manera adequada”, reconeix l'alcalde. Per això, tal com destaca Benlloch, entre els projectes de l'àmbit solidari de La nova Vila-real del segle XXI, s'ha incorporat un Pla d'intervenció i millora en les seus de col·lectius ciutadans i associacions de veïns. Entre altres accions, aquest pla inclou explorar iniciatives com el lloguer de locals comercials en desús per a destinar-los a associacions que en aquest moment tenen una manca d'espais com per exemple l'associació Castelló contra el Càncer, l'Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil) o el col·lectiu Afym LGTBI+.

    “Venim d'anys molt complicats, en els quals hem encadenat la crisi financera de 2008, la pandèmia i ara la crisi ocasionada per la guerra d'Ucraïna, sumades en el cas de Vila-real als 60 milions d'euros que portem pagats ja per la ruïna de l'herència del PP. Per això, els nostres esforços continuen estant a fer costat al teixit econòmic i també a reforçar l'aliança amb la societat, a la qual destinem més de tres milions d'euros en convenis i ajudes directes enfront dels 700.000 euros que destinaven en 2011 i que ens permet comptar amb una xarxa assistencial indispensable per a la ciutat”, subratlla Benlloch. L'alcalde explica que la proposta d'optar pel lloguer de locals comercials “ens permetria donar eixida a espais, sobretot en la zona centre de la ciutat, que ara no estan ocupats per cap negoci, i cobrir la necessitat de seus dignes per a alguns col·lectius que en aquests moments no compten amb aquesta possibilitat”. A més, el primer edil creu que el fet de dotar d'activitat a aquests locals també podria resultar atractiu perquè altres comerços es decidiren a instal·lar-se “perquè estaríem donant encara més vida al centre de la nostra ciutat”.

    D'altra banda, el pla de millora de locals associatius també inclou dur a terme projectes de condicionament de les seus actuals per a optimitzar i facilitar les funcions i activitats que duen a terme, “tot amb l'objectiu que l'aliança amb la societat que tants fruits ens ha donat des de 2011 siga cada dia més forta i beneficiosa per a la ciutadania”.

    Pujar