elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu ofereixen 1.600 places per a un oci saludable i segur durant les vacances escolars

L’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu ofereixen 1.600 places per a un oci saludable i segur durant les vacances escolars
  • L'SME i Serveis Socials acorden ampliar els torns d'aquestes activitats a l'aire lliure per a compensar l'absència de l’Aplec d’Estiu a causa de la pandèmia

L'Ajuntament de Vila-real reprén aquest estiu l'oferta esportiva infantil i juvenil a través de l’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu, impulsats des del Servei Municipal d’Esports. Amb un total de 1.600 places i un total de 8 setmanes de duració, del 21 de juny al 13 d'agost, la proposta pretén garantir un oci saludable i segur, complint amb totes les mesures de prevenció per la covid-19, dels xiquets i xiquetes durant el període de vacances escolars. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha presentat aquest matí la proposta de l’Escola Esportiva i l’Estiu Actiu al costat del cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ja que en aquesta campanya estival s'ha apostat per reforçar l'oferta esportiva a l'aire lliure davant la impossibilitat de celebrar l’Aplec d’Estiu en les condicions habituals a causa de les restriccions per la pandèmia.

Serralvo ha indicat que “després que en 2020 haguérem de suspendre les campanyes d'estiu en estar en plena pandèmia, ara estem en condicions de reprendre aquestes activitats perquè ens trobem en un moment de recuperació, amb totes les instal·lacions esportives municipals obertes”. L'edil ha agraït l'esforç dels tècnics de l’SME per a poder “recuperar l'oferta educativa i esportiva d'estiu, amb totes les mesures de prevenció i els protocols adaptats a la normativa, perquè els escolars tinguen activitats saludables i també amb possibilitat d'aprendre idiomes perquè hi ha part de l'oferta en anglés”.

L’Escola Esportiva comptarà amb un total de 880 places dividides en les categories Iniciació, Descobriment i Aventura, per a xiquets i xiquetes i joves d'entre 6 i 16 anys. “Per a compensar l'absència aquest any de l’Aplec d’Estiu, hem ampliat l’Escola Esportiva en dues setmanes, fins al 13 d'agost”, ha indicat Serralvo, qui ha afegit que “la previsió és fins i tot poder arribar a les 1.000 places si els canvis en la normativa de mesures de prevenció per la covid-19 ho permeten”.

Quant a l’Estiu Actiu, s'ofereixen 720 places, distribuïdes en cursos de l'escola municipal de natació i activitats aquàtiques per a bebés. José Ramón Cantavella ha explicat que “aquest estiu se solaparà la campanya d'hivern de l’SME, que s'ha prorrogat per a compensar els 54 dies de tancament d'instal·lacions per la covid-19, i les activitats infantils i juvenils d'estiu”. Malgrat tot, el cap de l’SME ha defensat que “era necessari llançar aquesta campanya esportiva per als més joves perquè l'esport és salut i en aquest moment és més important que mai cuidar-nos”. Cantavella ha remarcat que el 90% de l'activitat programada es realitzarà a l'aire lliure i que “com en totes les iniciatives de l’SME, es compliran els protocols anti covid marcats per la normativa i amb la supervisió de la Universitat Politècnica de València”.

Per part seua, el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha agraït la col·laboració de l’SME per a llançar aquesta programació ampliada “de manera que prioritzem la realització d'activitats a l'aire lliure, com a alternativa a l’Aplec d’Estiu, ja que després d'enguany tan dur i en vista de l'evolució de les restriccions i les dificultats administratives, no era possible tramitar l’Aplec com ho coneixíem fins ara”.

Per aquest motiu, les regidories d'Esports i Serveis Socials han decidit ampliar la Escola Esportiva per a atendre la demanda de les famílies d'activitats d'oci a l'estiu. A més, Serveis Socials ha contactat amb les empreses locals que compten amb oferta d'activitats privada i “tenim ja concertades places per a garantir que cap xiquet o xiqueta en situació de vulnerabilitat es quede sense poder gaudir d'uns dies d'oci aquest estiu”. L'edil ha explicat que amb aquesta iniciativa “secundem també des de l'Ajuntament a les empreses del sector que tantes dificultats estan tenint també a causa de la pandèmia”.

Pujar