elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Vila-real se suma a Aludme i DogPoint en la primera cursa virtual solidària ‘Mou-te per la distonia’

L'Ajuntament de Vila-real se suma a Aludme i DogPoint en la primera cursa virtual solidària ‘Mou-te per la distonia’
  • La proposta, que també compta amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real, es desenvoluparà els dies 14 i 15 de novembre / Servirà per a recaptar fons per a totes dues associacions

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, col·labora amb les associacions Aludme i DogPoint en la primera cursa virtual solidària ‘Mou-te per la distonia’ que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre amb l'objectiu de recaptar fons per a desenvolupar la seua labor en un context de crisi sanitària com l'actual en el qual realitzar activitats presencials resulta més complex.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha presentat hui en roda de premsa aquesta cita solidària, al costat de la presidenta d’Aludme, Marina Martín, i la fundadora de DogPoint, Olivia De Matteis. També ha sigut present el secretari de la Fundació Caixa Rural, que també col·labora en l'activitat, Josep Ramos. L'edil ha assegurat que “després dels mesos més durs de la pandèmia, iniciem la nova fase de convivència amb el virus i reactivem esdeveniments, en aquest cas es tracta de donar suport a una gran causa com és la lluita contra la distonia mioclònica”. “Des de l'Ajuntament, a través de la nostra aliança amb la societat civil, volem donar suport a Aludme en aquesta activitat, com fem de manera general amb el conveni anual de 10.000 euros que tenim amb l'entitat”, ha afegit el regidor.

Aludme, una associació local que treballa per a ajudar als xiquets que pateixen distonia mioclònica –una malaltia de les denominades rares-, té com a principal objectiu continuar finançant, com des de fa sis anys, dos projectes d'investigació als hospitals Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu de Barcelona. La presidenta de l'associació, Marina Martín, apunta que “no és casualitat que el nom d'aquesta carrera –‘Mou-te per la distonia’- parle del moviment, i és que els xiquets i xiquetes afectats per la síndrome de la distonia mioclònica veuen limitada la seua llibertat de moviment per la malaltia”. “Sempre he tingut un objectiu molt clar com a mare, i no és un altre que trobar un tractament específic per a curar la seua malaltia i aconseguir que siguen capaces de córrer, menjar, escriure i jugar, com qualsevol altre xiquet”, defensa Martín.

Per part seua, DogPoint és especialista en l'ensinistrament, acoblament i seguiment de gossos d'assistència per a xiquets amb trastorns de l'espectre autista (TEA). La fundadora d'aquesta associació, Olivia De Matteis, afirma que “una de les decisions més importants de la meua vida ha sigut que els nostres usuaris no paguen res pels seus gossos d'assistència. L'autonomia i la seguretat són drets de totes les persones. No considerava just que depenguera de la capacitat econòmica de les famílies i cada dia em reafirme més en això. Els gossos d'assistència són una necessitat, un dret”. De Matteis, qui ha acudit a la roda de premsa amb un dels gossos que prestarà assistència a un usuari de Aludme, convida a sumar-se a aquesta cursa per a “fer possible que cada xiquet o xiqueta tinga els suports que necessite per a arribar a ser el que vulga, per a superar cada repte”.

“Conjugar la distonia mioclònica amb els gossos d'assistència de DogPoint ha sigut molt senzill, ja que un d'aquests meravellosos animals serà qui guie els passos d'un xiquet afectat per aquesta malaltia”, explica la presidenta d’Aludme, qui afig que “totes dues entitats som conscients de la responsabilitat que suposa treballar per a millorar la qualitat de vida de tots els xiquets i xiquetes que cada dia depositen la seua confiança en nosaltres, així, que per molt difícil que siga, continuarem treballant amb el mateix lliurament i dedicació que el primer dia”.

Les persones interessades a participar només han de practicar alguna activitat esportiva com córrer, caminar o anar amb bici; només, en companyia o amb una mascota, i a l'aire lliure o a casa i compartir les fotos al costat de l'etiqueta #mueveteporladistonia. Les inscripcions a la iniciativa poden realitzar-se en la pàgina http://carreras.dxtchiprun.es/carrera/carrera-virtual-muevete-por-la-distonia, per un donatiu de cinc euros.

 

Pujar