25 de setembre de 2020 25/9/20

L’Ajuntament de Vila-real inicia aquesta setmana els treballs d’ampliació i millora de l’Alberg Municipal

  L'Ajuntament de Vila-real començarà les obres d'ampliació i millora de l'Alberg Municipal aquesta mateixa setmana. Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que ha explicat que les instal·lacions es troben des de fa diversos dies preparades per a l'arribada dels operaris, que treballaran en la remodelació al llarg dels pròxims mesos.

  “Es tracta d'una obra important i necessària per a adequar i ampliar unes instal·lacions molt demandades pels vila-realencs”, explica. Cal recordar que la reforma, la primera fase de la qual se sufraga amb càrrec al Pla 135-2 de la Diputació, compta amb un pressupost de 166.000 euros, IVA inclòs, i ha sigut recentment licitat i adjudicat finalment a l'empresa que s'encarregarà dels treballs.

  “L'objectiu és aprofitar la terrassa exterior per a crear una nova sala polivalent, a banda de realitzar una remodelació parcial de l'interior per a millorar l'eficiència energètica d'aquest espai tan emblemàtic”, indica. El projecte també preveu remodelar la cuina i el hall, reordenant els usos i incloent-hi un traster, a més de renovar la fusteria. També es crearà una xicoteta zona verda al costat de l'entrada.

  “El més important per a nosaltres és la creació d'un nou pavelló polifuncional envidrat que mirarà a la plaça del Pastoret i que es basa en les idees que ens han fet arribar els usuaris”, assegura. D'aquesta manera, l'espai, que estarà totalment integrat en l'entorn, permetrà celebrar actes, presentacions, tallers de treball i tot tipus d'esdeveniments amb una capacitat per a més de 100 persones.

  “Aquesta solució arquitectònica comptarà amb un sistema de vidrieres que a l'estiu podran estar obertes i a l'hivern es tancaran de manera hermètica i, amb el corresponent sistema de calefacció, permetran acollir tot tipus d'actes com convivències o reunions de treball”, assenyala Obiol, qui destaca que es tracta d'una mesura que “no suposarà una alteració o impacte estètic de l'edifici, que tindrà molta llum natural”. A més, l'edil recorda que es tracta d'un edifici emblemàtic, dels anys 30, pel qual han passat milers de veïns al llarg de la seua història, a través de diferents entitats i manifesta que, tot i que comptarà amb més fases, “de moment, la intenció és que, com a més tard, l'1 d'octubre ja està disponible per a tots els usuaris”. La modernització de l'Alberg forma part del Pla de millora contínua del Termet.

   

  Pujar