elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprova la supressió de la taxa de gestió administrativa per activitats econòmiques per tal d’afavorir la recuperació

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprova la supressió de la taxa de gestió administrativa per activitats econòmiques per tal d’afavorir la recuperació
  • L'Ajuntament deixarà d'ingressar prop de 40.000 euros anuals després de la derogació d'aquesta ordenança amb l'objectiu de dinamitzar l'economia local

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la supressió de la taxa per la intervenció administrativa en activitats econòmiques exercides en establiments públics o instal·lacions i la derogació de l'ordenança que la regula. L'objectiu d'aquesta mesura d'estímul econòmic és impulsar “el renàixer de la ciutat i la recuperació dels sectors més afectats per la pandèmia”. La decisió del Ple implica l'eliminació d'aquest cobrament pels tràmits administratius de manera que el consistori deixarà d'ingressar al voltant de 40.000 euros anuals. Aquesta taxa grava qüestions com l'obertura de comerços o altres tipus d'establiments, així com activitats en la via pública. “Renunciem a aquests diners per a afavorir l'activitat econòmica en un moment de dificultats per a moltes empreses i autònoms a conseqüència de la pandèmia”, ha explicat l'alcalde i regidor d'Hisenda, José Benlloch.

A l'hora de proposar l'eliminació de la taxa, l'equip de govern ha tingut en consideració “l'especial referència a la situació social i econòmica derivada de la pandèmia covid-19, que durant els quasi dos últims anys ha paralitzat la vida econòmica, social, esportiva, cultural de la ciutat”. Per aquest motiu, “amb l'objectiu d'impulsar l'economia, el renàixer de la ciutat, la recuperació dels sectors empresarials, cultural, esportiu i a fi d'estimular i dinamitzar l'activitat en la localitat”, l'alcalde ha proposat al Ple la derogació de l'ordenança. A més, s'ha tingut en compte que aquesta ordenança “no cobreix les necessitats actuals per la seua necessària actualització a la normativa vigent reguladora de la matèria”. Així les coses, la proposta d'Alcaldia també apunta que “després dels tràmits oportuns i per a poder realitzar un estudi participat de la societat, es preveu la possibilitat d'elaboració d'una nova ordenança fiscal reguladora de la matèria” en el futur.

La sessió plenària també ha donat llum verda per unanimitat a la petició de projectes per a la seua inclusió en els Pressupostos Generals de l'Estat i els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2022. Tots els grups municipals han acordat elevar al Govern central la sol·licitud d'inversions com el pas subterrani de l'estació de trens, el desdoblament i millora de la N-340 al seu pas per la ciutat, l'adequació del Pont Nou de la N-340, inversions de millora en el polígon de la CV-20, l'accés a l'AP-7 a Vila-real, la connexió de la ronda Sud-oest amb la N-340 i ajudes per a sectors productius que no poden desenvolupar la seua activitat per les restriccions a causa de la covid-19 i els sectors que han tingut pèrdues per la pandèmia.

Respecte a les demandes a la Generalitat Valenciana per a la seua inclusió en els comptes autonòmics de 2022, l'acord plenari inclou el pagament de les expropiacions per a la construcció de la ronda Sud-oest; la connexió de la ronda amb la N-340; la construcció del vial ràpid a Onda; el desdoblament de la CV-185 i del tram de la CV-20 des del pont de l'autopista fins al límit municipal; la construcció de nous col·lectors d'aigües pluvials per a evitar inundacions en les principals avingudes de la ciutat; la construcció de l'Escola Oficial d'Idiomes comarcal; el servei d'hemodiàlisi a l'Hospital de la Plana; la construcció del nou col·legi Escultor Ortells; la finalització dels projectes del Pla Edificant; el quart institut de Secundària; la creació del bulevard de la Plana; un pla reindustrialització per a l'àrea d'influència del sector ceràmic; l'ampliació de les ajudes al Conservatori de Música Mestre Goterris; el Punt de Trobada Familiar; la construcció de la residència per a malalts d'Alzheimer; l'assumpció de costos pel manteniment del Centre de Tecnificació Esportiva; el pagament del deute pendent amb l'Ajuntament i l'aprovació d'ajudes per als sectors afectats per la crisi de la covid-19.

El Ple ordinari ha avalat per unanimitat la proposta de la Regidoria de Seguretat Pública i Emergències per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la concessió de la creu al mèrit policial amb distintiu blanc als funcionaris del cos local que porten més de 25 anys de servei: l'oficial Juan Ramón Lorente i els agents Fernando Rodríguez, Francisco García i Mª Begoña Bensach.

Pujar